Κορονοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για έλεγχο και ιχνηλάτηση

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αποτελούμενο από δυο γιατρούς και δυο νοσηλευτές μετέβη στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να διενεργήσει ελέγχους στο πλήρωμα, μετά από θετικό κρούσμα κορονοϊού (δείτε ΕΔΩ).

Η σημερινή αποστολή του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ιχνηλάτησης επαφών του ασθενούς-μέλους του πληρώματος του πλοίου ο οποίος εξετάσθηκε την Κυριακή 29/03 και βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19.

Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, στην κοντινότερη επιτρεπόμενη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε 72χρονος ναυτεργάτης ελβετικής εθνικότητας, ο οποίος εργαζόταν στο πλοίο. Συμπτώματα, επίσης, παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος. Το πλήρωμα αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες.

Για τα προβλήματα τροφοδοσίας που αντιμετώπιζε το πλοίο τις προηγούμενες ημέρες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπιστούν.

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ