Κορονοϊος -Καθηγητής Βατόπουλος: Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες – Όπλα μας τα τεστ

κορονοϊος-καθηγητής-βατόπουλος-είνα-1050538

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής εξήγησε πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

«Οπλα στον κορωνοϊό τα τεστ»

Παράλληλα, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης. Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιος του κορωνοϊου μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊο» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊου μέσα στο καλοκαίρι».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook