Κορονοϊός: Καθηγητής ιολογίας δίνει τον χρυσό κανόνα – Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά

κορονοϊός-καθηγητής-ιολογίας-δίνει-τ-1019095

Ο  καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, μίλησε για τον κορωνοϊό, για το ενδεχόμενο ανοσίας και για τους χρυσούς κανόνες ασφαλείας σπίτι μας.

Σε ό,τι αφορά στην ανοσία υποστήριξε ότι «φυσιολογικά αν κάποιος νοσήσει αποκτά ανοσία», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο.

Η ανοσολογική απόκριση που θα μπει σύντομα στον εργαστηριακό έλεγχο, θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη, σύμφωνα με τον καθηγητή που μίλησε στο Mega. Υποστήριξε ακόμα πως υπάρχει πρωτόκολλο με βάση το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αντισώματα ασθενών που θεραπεύτηκαν ως εξουδετερωτικά αντισώματα σε βαριές περιπτώσεις.

Ο κ. Σουρβίνος έδωσε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ειδικά όταν κάποιο μέλος της οικογένειας επιστρέφει έπειτα από την εργασία του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τηρείται κατά την επιστροφή ενός ατόμου στο σπίτι είναι να βγάζει κατευθείαν τα ρούχα του, να αφήνει έξω από το σπίτι τα παπούτσια και να πλένει πολύ καλά τα χέρια και το πρόσωπό του.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν απαγορεύονται οι επαφές, ωστόσο κατά τη γενική οδηγία καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ στενές επαφές. Σε περίπτωση συμπτωμάτων, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση, ιδανικά σε ξεχωριστό δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook