Κορωνοϊός: Καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι σε Αυστρία, Πολωνία και Αλγερία

κορωνοϊός-καταγράφηκαν-οι-πρώτοι-θάν-1011612

Η Αλγερία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το αλγερινό υπουργείο Υγείας. Η ανακοίνωση του υπουργείου, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS, δεν δίνει καμία διευκρίνιση για τον θάνατο αυτόν.

Εξάλλου, καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα της Covid-19, ανεβάζοντας σε 24 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο αλγερινό έδαφος, σύμφωνα με το υπουργείο. Ένα 25ο κρούσμα – το πρώτο που καταγράφηκε στην Αλγερία – αφορά έναν Ιταλό πολίτη που διαγνώστηκε θετικός τον Φεβρουάριο, ο οποίος έχει επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο πρώτος θάνατος και στην Αυστρία

Στο μεταξύ, ένας 69χρονος πέθανε στη Βιέννη από τον νέο κορωνοϊό, ο πρώτος θάνατος στην Αυστρία από τη γρήγορα μεταδιδόμενη επιδημία, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Η Αυστρία έχει επιβεβαιώσει 302 κρούσματα μέχρι τώρα και τέσσερις άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Περισσότεροι από 126.100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί παγκοσμίως και τουλάχιστον 4.600 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με καταμέτρηση που συνθέτει το πρακτορείο Reuters από κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Πολωνία

Η Πολωνία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές στην πόλη Πόζναν και μετέδωσε ο ιδιωτικός σταθμός TVN24.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Μίκαλ Ντβορτζίκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάλεσε τους Πολωνούς να εργάζονται από το σπίτι τους.

Σε 2.078 ανέρχονται τώρα τα κρούσματα στη Γερμανία

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ανέβαλε λόγω κορωνοϊού το συνέδριό του, που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου στο Βερολίνο, για την εκλογή του νέου ηγέτη του, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του Γερμανικού Πρακτορείου (DPA).

Παράλληλα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία ανέρχεται τώρα σε 2.078.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας χθες, Τετάρτη, το βράδυ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.567 και οι θάνατοι σε 3.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook