Κορονοϊός: Και 13ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

κορονοϊός-και-13ο-επιβεβαιωμένο-κρούσμ-1018646
Φωτογραφία αρχείου

Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για γυναίκα στο Λασίθι, η οποία αποτελεί το 13ο άτομο που είναι θετικό στον ιό.

Γιατρός του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα ειδικευόμενη, είναι η 24χρονη η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό και αποτελεί το 13ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας.Η νεαρή γυναίκα εμφάνιση τα πρώτα συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό πριν από 10 ημέρες και από τη στιγμή που ανήκει σε προσωπικό νοσηλευτικού ιδρύματος οι ιθύνοντες της συνέστησαν άμεσα να βρεθεί σε κατ’ οικον περιορισμό για δέκα ημέρες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για δέκα ημέρες η 24χρονη παρέμεινε στο σπίτι και μόνο την Κυριακή 29/3 οπότε αισθάνθηκε και πάλι συμπτώματα απευθύνθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου υπεβλήθη σε τεστ το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στον ιό.

Το γεγονός ότι απουσίαζε από το νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται ότι αποτέλεσε σημαντική κίνηση για την ασφάλεια του υπόλοιπου προσωπικού και των ασθενών.

Κανένας λόγος ανησυχίας για το νοσοκομείο

Η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού η 24χρονη βρισκόταν εκτός καθηκόντων όλη την επίμαχη περίοδο ανάρρωσης από τον ιό. Μάλιστα ενώ το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει 7 μέρες για τους υγειονομικούς η 24χρονη παρέμεινε συνολικά 10 μέρες στο σπίτι της.

Τα πιο πρόσφατα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι το 12ο κρούσμα είναι ένας 58χρονος ιερέας οποίος νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση στον ειδικό θάλαμο κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου (δείτε ΕΔΩ).

Ο ιερέας που ανήκει στο δυναμικό της Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακιών, εμφάνισε πυρετό χθες Παρασκευή και μετέβη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο στο νοσοκομείο τον οδήγησε άλλο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί και αρχικά συνέδεσε τον πυρετό, με αυτό. Στο νοσοκομείο ωστόσο υποβλήθηκε στο τεστ το οποίο και επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός στον ιό.

Νωρίτερα μια γυναίκα 23 ετών διαγνώστηκε με το ιό στην Κρήτη. Η κατάστασή της δεν συντρέχει καμία ανησυχία. Με τα πρώτα συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο όπου της έγινε το τεστ και αποδείχθηκε θετικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook