Κορονοϊός: Η προσοχή στη Β. Ελλάδα – Νέοι σχεδιασμοί για αντιμετώπιση της πίεσης στα νοσοκομεία

κορονοϊός-η-προσοχή-στη-β-ελλάδα-νέο-1025447

Άσχημη είναι και πάλι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας με τα νοσοκομεία να ξεκινούν εφημερίες με ελάχιστες κλίνες και τους ασθενείς με συμπτώματα COVID-19 να συρρέουν κατά εκατοντάδες…

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που μιλούν για κατάσταση παρόμοια με αυτή του περασμένου Νοεμβρίου ή τουλάχιστον στα πρόθυρα αυτής την ώρα που οι πολίτες δεν δείχνουν πια καμία διάθεση να αυτό-προστατευθούν και θυμούνται ότι έχουμε πανδημία μόλις παρουσιάσουν συμπτώματα.

Η κατάσταση έχει φτάσει πάλι σε δύσκολη καμπή και τίποτα δεν αποκλείεται. Ούτε μια νέα επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε άλλες παρεμβάσεις που θα βγάλουν από την δύσκολη θέση το σύστημα υγείας.

Χθες διέρρευσε η πληροφορία ότι σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας θα κάνει αυτοψία από σήμερα κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, μετά τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα που παρατηρούνται σε Καβάλα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Το κλιμάκιο θα μεταβεί στα νοσοκομεία της Κοζάνης, των Γιαννιτσών και της Βέροιας. Θα ξεκινήσουν σήμερα από το νοσοκομείο της Καβάλας ενώ αύριο Παρασκευή θα μεταβούν στο νοσοκομείο των Σερρών και στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός νέου σχεδίου για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών το επόμενο διάστημα, αλλά και συζητήσεις με τους διοικητές των νοσοκομείων, διευθυντές κλινικών και γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Με τον τρόπο αυτό προλειαίνεται εξάλλου και το κλίμα για την επικείμενη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταβαίνει για να επισκεφθεί τις νέες ΜΕΘ που έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook