Κορονοϊός: Η προφητική δήλωση του Τσιόδρα για πανδημία τον 21ο αιώνα

κορονοϊός-η-προφητική-δήλωση-του-τσιό-1022180

Προφητικά φαίνεται πως ήταν τα λόγια του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων και εκπροσώπου πλέον του υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας στο CNN Greece, είχε κάνει λόγο για αναμενόμενη πανδημία μέσα στον 21ο αιώνα με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που ακολουθεί η επιστήμη.

«Περίπου κάθε 30 χρόνια έχουμε μια πανδημία γρίπης, φυσικά το μεσοδιάστημα διαφέρει, άρα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε μια πανδημία γρίπης μέσα στον 21ο αιώνα», έλεγε τότε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

«Συνήθως είναι ένα στέλεχος γρίπης που μεταλλάσσεται, οπότε περιμένουμε πιθανώς να είναι αυτό. Συνήθως αυτό συμβαίνει, είτε μια γρίπη των πουλερικών, είτε μια γρίπη των χοίρων που μεταλλάσσεται και γίνεται πιο φιλική προς τον άνθρωπο», ανέφερε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

«Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ετοιμότητα να διακρίνει κανείς γρίπη εκτός εποχής σε περίπτωση πανδημίας και να έχει ετοιμότητα σε υποδομές και μονάδες εντατικής θεραπείας για τα σοβαρά περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook