Κορoνοϊός: Η Κίνα ανακοίνωσε 60.000 θανάτους σχετικούς με COVID-19 σε ένα μήνα

κορoνοϊός-η-κίνα-ανακοίνωσε-60-000-θανάτους-1597681

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έκαναν γνωστό ότι κατέγραψαν σε νοσοκομεία σχεδόν 60.000 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 μεταξύ της 8ης Δεκεμβρίου και της 12ης Ιανουαρίου, στην πρώτη σχετική ανακοίνωση μετά την εγκατάλειψη της πολιτικής «zero-COVID». Αυτός ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει θανάτους εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων.

«Συνολικά 59.938 (θάνατοι) καταγράφηκαν μεταξύ 8ης Δεκεμβρίου και της 12ης Ιανουαρίου», δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κίνας, κατεγράφησαν 5.503 θάνατοι ως αποτέλεσμα αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από μόλυνση από κορωνοϊό. Επιπλέον, κατεγράφησαν 54.435 θάνατοι ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά έπασχαν και από άλλα νοσήματα, όπως καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο επίσημος αριθμός απωλειών περιλαμβάνει μόνο τους θανάτους ασθενών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, βάσει του ορισμού που έχει υιοθετήσει η Κίνα. Η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους ήταν 80,3 έτη και το 90% των θανόντων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Η Κίνα έχει δεχθεί επικρίσεις για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιεύει για την πανδημία. Πολλές χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, καλώντας το Πεκίνο να μοιραστεί περισσότερα δεδομένα με τον υπόλοιπο κόσμο.

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook