Κορoνοϊός: Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές δεν έχουν κανένα κρούσμα

κορoνοϊός-η-καμπύλη-θανάτων-και-κρουσμ-1041186

Την καμπύλη εξέλιξης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ελλάδα, 10 ημέρες μετά τη χαλάρωσης των μέτρων, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, αναδεικνύοντας ορισμένα εξαιρετικά χρήσιμα στοιχεία.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2020.

Οι τρεις νομοί, στους οποίους δεν εντοπίστηκε η εντοπίστηκαν μετρημένα κρούσματα, είναι η Ευρυτανία, η Φωκίδα και τα Γρεβενά, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί:

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 18. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.744 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 152 θάνατοι. Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης κατέληξε μία 88χρονη γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι 153 συνολικά στη χώρα.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 75 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32(65.6% άνδρες).Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2744 κρουσμάτων, 610 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1388 (50.6%) είναισχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση .Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook