Κορονοϊός: Γιατί σήμερα θα ανακοινωθεί ρεκόρ κρουσμάτων

κορονοϊός-γιατί-σήμερα-θα-ανακοινωθε-1108912

Μεγάλος θα είναι σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ και σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση.

Η εξήγηση είναι ότι στα καθημερινά κρούσματα που ούτως ή άλλως έχουν πάρει την ανηφόρα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και ενισχύοντας την φημολογία για τοπικά lockdown και μάλιστα ειδικά για την Αττική, θα προστεθούν και τα κρούσματα στον προσφυγική καταυλισμό του Καρά Τεπέ που έφθασαν τα 243.

Οπως είπε το μεσημέρια της Δευτέρας ο Στέλιος Πέτσας, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, έχουν βρεθεί συνολικά 243 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό, μεταξύ των μεταναστών, ενώ τα τεστ- που έχουν φθάσει τα 7 χιλιάδες- συνεχίζονται..

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα 243 κρούσματα κορονοϊού θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, γεγονός που προμηνύει αριθμό ρεκόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ – Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2. Έχουν ανευρεθεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Πολύ μεγάλος θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν και την Τρίτη, αφού τα εργαστήρια είναι κλειστά το Σαββατοκύριακο και οι θετικοί στον κορονοϊό από τα τεστ ανακοινώνονται την Τρίτη συνολικά.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook