Κορονοϊός: Έπιασαν δουλειά εκπαιδευμένοι ιχνηλάτες στην Κρήτη – «Μείωση διασποράς έως και 7%»

κορονοϊός-έπιασαν-δουλειά-εκπαιδευμ-1163597

Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στη διαδικασία της ιχνηλάτισης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορoνοιού έχει ήδη πιάσει δουλειά στην Κρήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό δημόσιας υγείας στην περιφέρεια Κρήτης Μανόλη Λουμπούνη τα αποτελέσματα στον περιορισμό της διασποράς θα είναι εντυπωσιακά.

«Ήδη βρίσκονται στην Κρήτη εκπαιδευμένοι ιχνηλάτες. Πλέον η ιχνηλάτιση γίνεται από τοπικά κλιμάκια και τα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ καλά. Μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα σε ποσοστό έως και 70%», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Μανόλης Λουμπούνης.

Κάνοντας αναφορά για τη συρροή κρουσμάτων στο Παλαίκαστρο Σητείας σημείωσε πως η διασπορά προκλήθηκε από μετακίνηση σε άλλη περιοχή της χώρας για κοινωνική εκδήλωση.

«Στην περίπτωση του Παλαικάστρου η διασπορά οφείλεται σε επίσκεψη σε άλλη περιοχή της Ελλάδας για κοινωνική εκδήλωση. Από αυτή τη μετακίνηση ξεκίνησε η διασπορά», τόνισε ο γιατρός δημόσιας υγείας και πρόσθεσε πως «υπάρχει μία αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κρήτη αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Καταφέραμε να διατηρήσουμε χαμηλό το ιικό φορτίο στο νησί αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

Ο κ. Λουμπούνης έστειλε παράλληλα αισιόδοξο μήνυμα για τους εμβολιασμούς.

«Ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι ο μηχανισμός οργανώνεται και αυτό έχει απτά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα μπορεί να εμβολιάζονται περισσότερα από 2.000 άτομα την ημέρα. Οι μικρές, προς το παρόν, ποσότητες εμβολίων απαιτεί οργάνωση και σχεδιασμό», επεσήμανε ο γιατρός δημόσιας υγείας της περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook