Κορονοϊός: Δύο ακόμη θάνατοι στην Κοζάνη – Γέμισαν από την πρώτη μέρα οι ΜΕΘ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο

κορονοϊός-δύο-ακόμη-θάνατοι-στην-κοζά-1148282

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε διάστημα λίγων ωρών, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, το βράδυ της Πέμπτης πέθανε 59χρονος επιχειρηματίας, που νοσηλευόταν επί 50, περίπου, ημέρες σε ΜΕΘ Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Το τοπικό μέσο αναφέρει επίσης πως το πρωί της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή, σε ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες με κορωνοϊό, 46χρονος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, από Δήμο της Κοζάνης, ο οποίος φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα. Την Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 81 θανάτους σε όλη τη χώρα.

Εχτές εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο Μαυροδεντρίου στην Κοζάνη, με την περιφέρεια να καταγράφει συνολικά 32 νέες μολύνσεις την Πέμτπη.

Άνοιξαν ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Κοζάνης

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η λειτουργία πέντε κρεβατιών ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο Κοζάνης. Αμέσως σε αυτό εισήχθη ασθενής, ηλικίας 55 ετών που έφτασε από το νοσοκομείο της Βέροιας και έχει διασωληνωθεί.

Λίγο αργότερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως γέμισαν οι ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, σε διάστημα λίγων ωρών, πριν καν ανοίξουν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ήδη και τα πέντε κρεβάτια είναι κατειλημμένα, με δυο ασθενείς από περιοχές της ΠΕ Κοζάνης και άλλους τρεις εκτός της Δυτικής Μακεδονίας, ενδεικτικό της κρισιμότητας στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε σε 10 επιβαρυμένες περιοχές, εκ των οποίων οι 9 εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook