Κορονοϊός – Δερμιτζάκης: Με τόσα πολλά κρούσματα ξεχνάμε το άνοιγμα στις γιορτές

κορονοϊός-δερμιτζάκης-με-τόσα-πολλά-1143617

«Εγώ όταν είδα τους αριθμούς χθες, ειδικά τα κρούσματα λίγο με εξέπληξαν. Δεν περίμενα ότι θα πάμε στα 2.200, υπήρχε μια καθοδική πορεία. Με εξέπληξε αλλά έχω μια ελπίδα ότι επειδή έγιναν πολύ λίγα τεστ, αυτά που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, και επειδή ίσως στατιστικά δεν μπορεί να το αντιληφθεί κανείς, αλλά όταν κάνεις λίγα τεστ έχουν αναγκαστικά μεγαλύτερο βαθμό θετικότητας από ότι τα πιο πολλά.

Όταν αφήσεις πολλούς που δεν τους έχεις τεστάρει και τους αφήσεις για την επόμενη ημέρα μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός. Ίσως είναι μια στατιστική ανωμαλία» δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, «μια υψηλή συγκέντρωση θετικών μπορεί να βρέθηκε στη μέτρηση της Τρίτης και γι’αυτό είδαμε παραπάνω κρούσματα. Αν συνεχιστεί θα είναι ανησυχητικό γιατί θα έπρεπε ήδη να έχουμε δει όχι μόνο μείωση αλλά και επιτάχυνση της μείωσης».

«Αν η καταγραφή γίνεται με καθυστέρηση αυτό δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Πρέπει να έχουμε την ημερομηνία της δειγματοληψίας του τεστ όχι της καταγραφής» συμπλήρωσε. «Αν είμαστε σε αυτά τα επίπεδα κρουσμάτων δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα τις γιορτές» υπογράμμισε.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook