Κορονοϊός: Χιλιάδες κουτιά μάσκες έχουν αγοράσει οι Χανιώτες σε λίγες μέρες – Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Άμεσων και επιθετικών κινήσεων χρήζει η κατάσταση ώστε να μην υπάρξει ανασφάλεια» επισήμανε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού, όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία ένδειξη οτι πρέπει το ζήτημα να οδηγήσει σε συγκεκριμένες συμπεριφορές από τους πολίτες.

Η συζήτηση για τον κορωνοϊό ξεκίνησε από τοποθέτηση του Τάσου Βάμβουκά, καθώς και του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του, Γιάννη Σπυριδάκη, ο οποίος ενημέρωσε οτι από συγκεκριμένο συνεταιρισμό, ενώ στο παρελθόν πωλούνταν 150 κουτιά μάσκες το μήνα, δόθηκαν 2500 κουτιά μάσκες σε δέκα μέρες, καθώς και 500 απολυμαντικά σε δύο μέρες, ενδεικτικό της ανησυχίας του κόσμου.

Με αυτή την αφορμή, ο δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε οτι «παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε σε επικοινωνία με τους φορείς. Ελπίζω να μην έχουμε κάτι επείγον να διαχειριστούμε. Επαγρυπνούμε αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.»

Με αφορμή την αναγκαία προετοιμασία του δήμου λόγω της εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού στην χώρα μας, ο Δήμος Ενεργών Πολιτών πρότεινε τις εξής ενέργειες:

1) Άμεση εκτύπωση και διανομή φύλλου οδηγιών στα σχολεία γυμναστήρια εκκλησίες και λοιπούς χώρους συνάθροισης καθώς και η επικοινωνία του από τα ηλεκτρονικά μέσα του δήμου.

Άμεση διενέργεια σε συνεργασία με ιατρικό Σύλλογο τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και την Περιφέρεια, ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία κλπ

2)Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής σε συνεργασία με το ΤΟΜΥ και το Νοσοκομείο, για παροχή πληροφοριών στο κοινό σχετικά με τον ιό.

3)Ελεγχος στα σημεία εισόδου, αεροδρόμιο, λιμάνια κλπ. για προληψη, σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες

4)προληπτικοι έλεγχοι από κρατικούς φορείς σε ΚΑΠΗ, γηροκομεία και γενικά σε χώρους που συχνάζουν ευπαθείς ομάδες

5)Άμεση προσαρμογή και προετοιμασία σύμφωνα με την ΠΝΠ που εκδόθηκε.

6)Άμεση σύσκεψη με 7η υγειονομική περιφερεια Κρήτης, ιατρικό Σύλλογο, οδοντιατρικό και φαρμακευτικό Σύλλογο, για καλύτερη προετοιμασία των ενεργειών.»

Από την πλευρά του, ο Σεραφείμ Ρίζος σχολίασε οτι «γελάμε όταν λέει το Υπουργείο Υγείας οτι είμαστε θωρακισμένοι από τον κορωνοϊό, βλέποντας την κατάσταση στο σύστημα υγείας.»

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και τα στερούμε από ανθρώπους και υπηρεσίες που τα έχουν πραγματική ανάγκη..Άντε τώρα να αδειάσουμε και τα σούπερ μάρκετ για να σωθούμε εμείς και να πεθάνουν οι άλλοι. Ορατότης μηδέν …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ