Κορoνοϊός – Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Πώς θα λειτουργεί

κορoνοϊός-χαρδαλιάς-ενεργοποιείται-1116393

«Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, τα καταφέρνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι ενεργοποιείται ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, ο οποίος περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Τα τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας

  • Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
  • Επίπεδο 2: επιτήρησης
  • Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και επίπεδο
  • Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς, αποσαφήνισε περαιτέρω ότι ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγιειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ανακοίνωσε ότι ο χάρτης θα παρουσιαστεί την Παρασκευή.

Σε αναστολή λειτουργίας 14 σχολεία

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά. Σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook