Κορονοϊός: Αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα Χανιά – Τι έδειξαν τα λύματα

κορονοϊός-αυξήθηκε-το-ιικό-φορτίο-στα-1363611

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου

Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS -Co V-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του

Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Συμπεράσματα: Το επταήμερο 4 έως 10 Ιανουαρίου 2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με το επταήμερο 28 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 03 Ιανουαρίου 2023, στο μέσο ιικό φορτίο του SARSCoV-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις έξι (3/6) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε δύο από τις έξι (2/6) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία από τις έξι (1/6) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αττική (+31%), στο Ηράκλειο (+35%) και στα Χανιά (+40%).

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-51%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Ιωάννινα (-17%) . Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook