Κορονοϊός: Αυξάνονται τα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα -Εκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι

κορονοϊός-αυξάνονται-τα-νέα-κρούσματ-1018760

Οι αρχές της Νότιας Κορέας απηύθυναν σήμερα έκκληση στους πολίτες της χώρας να μείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που καταγράφουν καθημερινά παραμένουν γύρω στα εκατό.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν οκτώ νέους θανάτους -το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 139, σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap- και 91 νέα κρούσματα μόλυνσης, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε 9.322.

Οι αρχές ανακοινώνουν παρόμοιους αριθμούς, γύρω στα 100 κρούσματα μόλυνσης ανά 24ωρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την εξάπλωση να έχει μεν επιβραδυνθεί σε σύγκριση με τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν μολύνονταν πάνω από 900, αλλά να συνεχίζεται.

Ο καιρός «προκαλεί» τους Νοτιοκορεάτες να βγουν από τα σπίτια τους

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους ολοένα πιο ανυπόμονους πολίτες ότι ίσως απαιτηθεί αυτοαπομόνωση και κοινωνική αποστασιοποίηση για αρκετές εβδομάδες ακόμη προτού μειωθεί η μικρότερη μεν, αλλά επίμονη ροή νέων κρουσμάτων.

«Καθώς ο καιρός βελτιώνεται, ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλετε ή σχεδιάζετε να βγείτε έξω», τόνισε ο Γιουν Τάε-χο, γενικής διευθυντής του τμήματος πολιτικής δημόσιας υγείας στο υπουργείο Υγείας. «Αλλά η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν θα πετύχει αν την τηρούν μόνο κάποιοι από εμάς, πρέπει να την ενστερνιστεί όλη η κοινότητα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο στρατός των ΗΠΑ λαμβάνει μέτρα περιορισμού των κινήσεων των περίπου 28.500 στελεχών του που είναι ανεπτυγμένα στη Νότια Κορέα.

Μια στρατιωτίνα η οποία σταθμεύει στη βάση Χάμφρις, νότια της Σεούλ, διαγνώστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως μολύνθηκε. Είναι το δεύτερο κρούσμα μεταξύ των στρατιωτικών των ΗΠΑ και το 11ο που συνδέεται με την αμερικανική αποστολή. Η διοίκηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορέα προσπαθεί να εξακριβώσει τώρα όλες τις κινήσεις της το τελευταίο διάστημα — συνέχιζε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της στη βάση, και να κινείται εκτός αυτής, μέχρι χθες.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook