Κορονοϊός: Αυτός είναι ο νέος χάρτης της Ελλάδας – Ποιες περιοχές έπεσαν επίπεδο

κορονοϊός-αυτός-είναι-ο-νέος-χάρτης-τη-1124226

Σε ποιες περιοχές βελτιώθηκε η επιδημιολογική εικόνα

Ο χάρτης Covid 19 άλλαξε, ενώ ορισμένες περιοχές έπεσαν επίπεδο γιατί βελτιώθηκε η επιδημιολογική εικόνα τους, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε πως στο χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που βρίσκεται στο Covid19.gov.gr, έπεσαν επίπεδο οι εξής περιοχές:

Αχαΐα

Ηράκλειο Κρήτης

Καρδίτσα

Πέλλα

Σάμος

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημειώσε πως οι περιοχές θα βρίσκονται πλέον στο επίπεδο 2, δηλαδή στο επίπεδο επιτήρησης, γιατί παρουσίασαν βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. Παράλληλα, είπε πως ο χάρτης ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, θα ενημερωθεί για αυτές τις περιοχές την Δευτέρα 26/10.

Οι περιοχές όπως είναι στο χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε «πιστή εφαρμογή των μέτρων» και είπε ότι τίθεται σε ισχύ από από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου και αφορά τις 00:30 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 και είναι για όλους τους πολίτες σε «κόννικες» και «πορτοκαλί» περιοχές.

Επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και επίπεδο 4, σύμφωνα με το χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr.

Σύμφωνα με τον χάρτη, από την Δευτέρα σύμφνα με τον κ. Χαρδαλιά που θα αλλάξει εκ νέου ο χάρτης 25 περιοχές θα είναι στο επίπεδο 1, 33 στο επίπεδο 2, 14 στο επίπεδο 3 και 2 στο επίπεδο 4.

Επιπλέον, αναφορικά με τη χρήση μάσκας, είπε πως θα είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, μόνο σε περιοχές που είναι σε lockdown ή έχουν επικίνδυνη διασπορά του ιού.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι «εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, αλλά και οι οδηγοί που είναι μόνοι τους ή μαζί με την οικογένεια τους».

Στις περιοχές δηλαδή που βρίσκονται σε επίπεδο 3 «πορτοκαλί συναγερμού» και σε επίπεδο 4 «κόκκινου συναγερμού», σύμφωνα με το χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό βρίσκεται στο Covid19.gov.gr.

Παρόλα αυτά, το μέτρο ΔΕΝ ισχύει για τα ΙΧ, σε αντίθεση με ταξί που είναι υποχρεωτική. Δηλαδή αν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο βρίσκονται μέλη της ίδιας οικογένειας που διαμένουν και στο ίδιο σπίτι, η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Αν όμως στο αυτοκίνητο οι επιβάτες δεν είναι μέλη οικογένειας, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει να φορούν μάσκα ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook