Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

κορονοϊός-αυτές-είναι-οι-περιοχές-με-υ-1118279

Η έκκληση και το «καμπανάκι» για το επιδημιολογικό φορτίο σε τρεις περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στις Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, αλλά τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ήταν τα σημεία αναφοράς στην καθιερωμένη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τα κρούσματα υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι συνολικά 25.370 εκ των οποίων τα 5.112 είναι ενεργά» για να σπεύσει να κάνει έκκληση στους κατοίκους των Σερρών, Θεσσαλονίκης και Καστοριάς, όπου υποστήριξε ότι ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο επιδημιολογικό φορτίο. Για να κάνει στη συνέχεια έκκληση στους κατοίκους τόσο αυτών των περιοχών όσο και όλης της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα ενώ επεσήμανε πως σε όλη την χώρα θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για την την τήρηση των μέτρων.

Ειδικά για την Καστοριά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «υπάρχουν 124 ενεργά κρούσματα και η αύξησή τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δείχνει να είναι ιδιαίτερα επιθετική».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί στην πόλη που θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους τρεις Δημάρχους της περιοχής, με αντικείμενο την επιδημιολογική κατάσταση.

«Τα δεδομένα θα συζητηθούν την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα και θα αποφασιστεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», είπε ο Υφυπουργός, ο οποίος έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook