Κορονοϊός: Απολυμαίνονται και οι πυραμίδες στην Αίγυπτο | Photos

κορονοϊός-απολυμαίνονται-και-οι-πυρα-1019429

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν, ενώ βρίσκονταν στα σταθμευμένα ΙΧ οχήματά τους και σε λεωφορεία σε αυτοκινητόδρομο του Καΐρου περιμένοντας σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας για τη νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα ένα μεγάλο φορτηγό αυτοκίνητο φορτωμένο με κατασκευαστικά υλικά.

Το δυστύχημα συνέβη στον δρόμο που συνδέει την Γκίζα με την περιοχή της Αιν Σόχνα, ανατολικά του Καΐρου, λίγες ώρες μόνον μετά την επιβολή από την κυβέρνηση της νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη.

Απολύμανση των πυραμίδων

Στην απολύμανση όλης της περιοχής των Πυραμίδων προχώρησε η αιγυπτιακή κυβέρνηση ως ένα ακόμη μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Γενικός Διευθυντής της περιοχής των Πυραμίδων Άσραφ Μοχεντίν δήλωσε ότι σε όλες τις διαδικασίες απολύμανσης τηρήθηκαν τα διεθνή πρότυπα και χρησιμοποιήθηκαν υλικά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού της χώρας.

Έτσι απολυμάνθηκαν μεταξύ άλλων η αίθουσα υποδοχής των επισκεπτών, οι συσκευές X-Ray, οι τουαλέτες, η είσοδος σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο και οι δρόμοι που οδηγούσαν σε αυτόν.

Μεγάλη εκστρατεία απολύμανσης διεξάγεται και σε όλα τα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα των τουριστικών περιοχών της χώρας, όπως της Χουργκάντα, του Σαρμ Ελ Σέιχ και του Λούξορ.

Αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες της Αιγυπτιακής Βουλής μέχρι τουλάχιστον τις 12 Απριλίου, ως ένα ακόμη προληπτικό μέτρο της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Κατά συνέπεια, εκείνη την ημέρα είναι που θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της ολομέλειας του σώματος που ήταν κανονικά προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, Μαχμούντ Φάουζι.

Παράλληλα η Αιγυπτιακή Βουλή κάλεσε όλους τους πολίτες της χώρας να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο, τονίζοντας ότι «η συμπεριφορά των πολιτών και η συμμόρφωσή τους με τα προληπτικά μέτρα της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των ωρών της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που άρχισε από χθες, είναι εκείνες οι ενέργειες που θα θέσουν τέρμα στον κορονοϊό στην Αίγυπτο».

Η Αιγυπτιακή Βουλή επαίνεσε επίσης όλα τα μέτρα πρόληψης που αποφάσισε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook