Κορoνοϊός: Ανακοινώνεται νέος αριθμός-σοκ για τα κρούσματα σήμερα – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο επικινδυνότητας

κορoνοϊός-ανακοινώνεται-νέος-αριθμός-1122986

Για νέο ρεκόρ κρουσμάτων πηγαίνουμε σήμερα και οι αρχές είναι σε συναγερμό για νέα μέτρα και τοπικά lockdown.

Με ρυθμούς ταχύτερους και από το 14ήμερο φαίνεται πως θα αναβαθμίζονται σε κίνδυνο περιφερειακές ενότητες της χώρας, εν μέσω μεγάλης έξαρσης της κυκλοφορίας του κορωνοϊού και εν αναμονή περαιτέρω αύξησης των περιστατικών που δηλώνονται κατά τους επόμενους και χειμερινούς μήνες.

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό πραγματοποίησαν σύσκεψη για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων ώστε να επικαιροποιηθεί ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Το επερχόμενο, όπως όλα δείχνουν, lockdown σε Ιωάννινα, Καστοριά και Βοιωτία , έρχεται ως αποτέλεσμα υψηλών επιδημιολογικών πολλαπλασιαστών και διάσπαρτων εστιών που κάνουν τη διασπορά επικίνδυνη. Ειδικά στην Καστοριά, κατά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η επιδημία δίνει σημάδια επιθετικής αύξησης.

Οι καθημερινές καταγραφές κρουσμάτων σε κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα, σε αναλογία ανά 100.000 κατοίκων και για διάστημα 14 ημερών είναι από τους παράγοντες που συνυπολογίζουν οι ειδικοί προκειμένου να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν το επίπεδο κινδύνου.

eleftherostypos.gr 

One thought on “Κορoνοϊός: Ανακοινώνεται νέος αριθμός-σοκ για τα κρούσματα σήμερα – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο επικινδυνότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook