Κορονοϊός: Ακόμα και μέσα στο ναό έψαξε η αστυνομία τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς – Δείτε βίντεο

κορονοϊός-ακόμα-και-μέσα-στο-ναό-έψαξε-1026902

Παρά τις σαφείς οδηγίες της πολιτείας, την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και την ξεκάθαρη θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για λειτουργίες χωρίς πιστούς, χθες Κυριακή των Βαίων, σημειώθηκαν «παραφωνίες» σε Ναούς με την έρευνα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και δύο δικογραφίες να προσπαθούν να βάλουν «φρένο» σε άλλες υπερβολές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δύο περιστατικά στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς πρόσφεραν την Θεία Μετάληψη, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα (σ.σ. χθες) σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες». Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Κέρκυρας σχημάτισε κοινή δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού.

Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι ιερέας προσέφερε τη θεία μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα. Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει. Ακολούθησε έρευνα και από αστυνομικούς ακόμα και μέσα στο ναό προς αναζήτηση του ιερέα 

Στην Κέρκυρα οι υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής και οι ιερείς αψήφησαν τη ρητή εντολή κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου να γίνουν όλες οι λειτουργίες με κλειστές πόρτες και άγνωστο πώς κατάφεραν να μπουν μέσα, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν τοποθετημένη στις τέσσερις εισόδους του ναού. Μητροπολίτης, ιερείς και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής μαζί με το προσωπικό των τηλεοπτικών συνεργείων παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν τοποθετημένη στις τέσσερις εισόδους του ναού προχώρησαν κανονικότατα στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook