Κορoνοϊός: «Αγώνας δρόμου» για την ιχνηλάτηση στον δήμο της Κρήτης με τα 50 ενεργά κρούσματα

κορoνοϊός-αγώνας-δρόμου-για-την-ιχνη-1171399

Λίγο πριν τον «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου, όπου καταγράφονται 50 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, με την Πολιτική Προστασία να έχει επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» για την ιχνηλάτηση του κάθε κρούσματος.

Μόλις έγινε γνωστή χθες η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, «έσπασαν» τα τηλέφωνα τοπικών φορέων, που εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο Δήμος Αγίου Νικολάου βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η συντονίστρια Covid του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Ευαγγελία Φανουράκη διευκρίνισε πως όσον αφορά στα 50 ενεργά κρούσματα της περιοχής, τα 20 προέρχονται από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας στον οποίο μπήκε λουκέτο 14 ημερών  και τα υπόλοιπα εντοπίζονται στον γενικό πληθυσμό.

«Δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι, «ο κόσμος έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και η οποία χαλάρωση υπήρξε κατά τη διάρκεια των εορτών, δε θα επαναληφθεί σύντομα».

Η κα. Φανουράκη εξέφρασε την ελπίδα της, η διασπορά να παραμείνει σε ενδοοικογενειακό επίπεδο και να μην μεταφερθεί σε εργασιακούς ή εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος σε όλα τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας. «Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων», έξαλλου, «δε σταματάει ποτέ», όπως τόνισε η ίδια.

Μήνυμα Χαρδαλιά στους Κρητικούς

Η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο των υγειονομικών αρχών και για τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού, που έχουν εντοπιστεί στο νησί.

Στην χθεσινή τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε έκκληση στους Κρητικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα στο νησί, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έκκληση για αυξημένη επιφυλακή απευθύνουμε και στους συμπολίτες μας στην Κρήτη, λόγω της ανίχνευσης των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην περιοχή».

Συνολικά 13 μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται πλέον στην Κρήτη, ενώ στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 66 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook