Κορονοϊός: 462 νεκροί στην Ισπανία μέσα σε 24 ώρες – Στους 2.182 οι συνολικοί θάνατοι

Μια πραγματική τραγωδία ζει πια και η Ισπανία από την πανδημία του κορoνοϊού.

Σε 24 ώρες οι θάνατοι έφτασαν τους 462. Το σύνολο των νεκρών έφτασε τους 2.182. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 33.089.

Τις τελευταίες 24 ώρες τα νέα κρούσματα είναι 4.517. Σημειώνεται ότι η Ισπανία έχει αυξήσει την ικανότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας, 3.355 έχουν ιαθεί και 2.355 βρίσκονται στην εντατική. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο με περισσότερα από 10.000 κρούσματα και περισσότερους από 1.200 νεκρούς (το 60% του συνόλου των θανάτων στην χώρα).

Ωστόσο, το ποσοστό των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση έχει μειωθεί, από 15% σε 13%, «γεγονός που δίνει κάποιες ελπίδες για την αναχαίτιση της κρίσης», δήλωσε ο διευθυντής του συντονιστικού κέντρου για την πανδημία Φερνάνδο Σιμόν. Όμως, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προειδοποίησε: «δεν έχουμε ακόμη τη βεβαιότητα ότι φθάσαμε στην κορύφωση της πανδημίας».

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι τα 3.910 κρούσματα μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή περισσότερο από το 10% του συνόλου, την ώρα που επαγγελματικές ενώσεις και συνδικάτα καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας.

Πηγή: cnn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο 13033 δεν απάντησε σε όλους – Τι λέει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Επόμενο άρθροΤο απόκοσμο ελληνικό τοπίο που μοιάζει ψεύτικο | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ