Κορονοϊός: «20ρηδες και ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία»

κορονοϊός-20ρηδες-και-ολόκληρες-οικογ-1135432

Στη μεγάλη διασπορά του ιού ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες αλλά και στον τρόπο μετάδοσης αυτού που φαίνεται πλέον να εντοπίζεται δραματικά μέσα στις ίδιες τις οικογένειες αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η κυρία Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».
«Είμαστε πιεσμένοι, δεν βλέπουμε τα κρούσματα να μειώνονται», ανέφερε η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξήγησε:

«Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκεται σε έκθεση που πάει στη δουλειά του ή που βγαίνει έξω. Καταγράφεται μεγάλη διαμόλυνση στις μικρές ηλικίες που είναι έξω. Έχουμε αρκετούς ανθρώπους και 20ρηδες και 30ρηδες και 40ρηδες στα νοσοκομεία από οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο από δουλειές γραφεία μέχρι δημοσιογράφους».

Η κυρία Γκάγκα ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν στα νοσοκομεία και ηλικιωμένοι κυρίως όμως πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν προχωρήσει στον εμβολιασμό.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της στον ενδοοικογενειακό τρόπο μετάδοσης του ιού:

«Αρρωσταίνει κάποιος και μετά αρρωσταίνει ολόκληρη η οικογένεια. Έχουμε ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία», σημείωσε επί λέξει.

Ερωτηθείσα για τις μεταλλάξεις, ανέφερε ότι οι πρόσφατα ανιχνευθείσες μεταδίδονται περισσότερο: «Τώρα το έχουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το βασικό είναι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Τα μέτρα πρέπει να τα πάρουμε εμείς, γιατί εμείς αρρωσταίνουμε σε τελική ανάλυηση», σημείωσε.

Περιγράφοντας ιδιαίτερα τους νεότερους νοσηλευόμενους, η κυρία Γκάγκα εξήγησε επίσης ότι πολλοί εξ αυτών δεν είχαν καν υποκείμενα νοσήματα: «Έχουμε και εντελώς υγιείς, νέους ανθρώπους που έχουν διασωληνωθεί», ανέφερε τονίζοντας ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζεται να είναι περισσότερο προσεκτικές διότι γνωρίζουν ότι είναι και πιο ευπαθείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook