Κορονοϊός: 113 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα -11 παραμένουν σε ΜΕΘ

κορονοϊός-113-νέα-κρούσματα-την-τελευτα-1045002

Ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμη εδώ και η Ελλάδα συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει συνολικά και αποτελεσματικότητα με στόχο η χώρα να επανέλθει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κανονικότητα.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 113 νέα κρούσματα κορονοϊού και 11 συμπολίτες μας βρίσκονται σε ΜΕΘ δίνοντας τη δική τους μάχη. Ο χθεσινός αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε τα 23, ενώ συνολικά οι νεκροί από την φονική πανδημία έχουν φτάσει τους 191 στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 23 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 6 καταγράφηκαν στην Καστοριά, από τρία στη Σύρο και στη Λέσβο σε ειδική δομή καραντίνας, 2 στην Παραμυθιά, και ένα στην Αθήνα. Παράλληλα καταγράφηκαν 8 κρούσματα από πτήσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τα κρούσματα στη Λέσβο, πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες, που μαζί με άλλους 33 συνολικά (15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά) καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.

Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί. Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο χάρτης του ΕΟΔΥ που ακολουθεί αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Πηγή: iefimerida.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook