Κοροναϊός: Αυτά είναι τα νοσοκομεία της Κρήτης που θα πηγαίνουν τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) ο υπουργός Υγείας όρισε συγκεκριμένα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ειδικόετρα, στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης Υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς και συντόνισε τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων.

Νοσοκομεία αναφοράς στην Κρήτη ορίστηκαν τα εξής:

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου,

Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες ορίστηκαν τα παρακάτω:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

«Να είμαστε ψύχραιμοι»
Για το θέμα του κοροναιού πρέπει να είμαστε «ψύχραιμοι και σοβαροί» ανέφερε χαρακτηριστικά στο OPEN TV η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η ίδια ο κρατικός μηχανισμός και το σύστημα υγείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχουμε απευθείας πτήσεις από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη ο ιός της γρίπης μπορεί να εμφανίσει τα συμπτώματα μέσα σε πέντε ημέρες και έτσι εντοπίζεται, σε αντίθεση με τον νέο κοροναϊό που καθυστερεί να παρουσιάσει τα συμπτώματα (μέσα σε 15 ημέρες).

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ