Κορονοϊός: Αισχροκέρδεια στις… μάσκες στα φαρμακεία της χώρας

κορονοϊός-αισχροκέρδεια-στις-μάσκε-1003284

Οι πέντε νεκροί στην Ιταλία και οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες στο Μιλάνο που βρίσκονται σε καραντίνα, έχουν χτυπήσει για τα καλά το καμπανάκι στους Έλληνες πολίτες, καθώς ο κορονοϊός βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας.

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες πολίτες απευθύνονται σε φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν τις απαραίτητες προστατευτικές μάσκες για να προφυλαχθούν από την ενδεχόμενη εξάπλωση της νόσου, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 2.626 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με τα κρούσματα να αγγίζουν τις 80.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά φαρμακεία οι μάσκες έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ παρατηρείται συχνά το «ελληνικό» φαινόμενο της αισχροκέρδειας, αφού το κάθε φαρμακείο δίνει και τη δική του… τιμή. Για παράδειγμα, φαρμακείο στη Δραπετσώνα χρεώνει τη μία μάσκα, ενισχυμένη με άνθρακα, 7 ευρώ τη μία, ενώ την ίδια ώρα, φαρμακείο στο Αιγάλεω, αντίστοιχη μάσκα την χρεώνει 5 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικτυακή αγορά, μπορείς να βρεις την αντίστοιχη μάσκα με 2 ευρώ και 20 λεπτά.

Αντίστοιχα, το φαινόμενο παρατηρείται και με τις απλές προστατευτικές μάσκες. Για παράδειγμα, φαρμακείο στον Πειραιά χρεώνει το κουτί με τις 50 απλές μάσκες, 50 ευρώ, δηλαδή ένα ευρώ τη μάσκα, ενώ άλλο φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας κουτί με 100 απλές μάσκες κοστίζει 6 ευρώ! Αντίστοιχες μάσκες, online τις βρίσκει κανείς με 3 ευρώ.

Σημαντικό είναι ωστόσο το γεγονός, ότι σε πολλά φαρμακεία, αλλά και διαδικτυακά, η διαθεσιμότητα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, γεγονός που υπογραμμίζει την αυξημένη ζήτηση για μάσκες μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook