Κορίτσια παπαδάκια: «Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό» λέει ο Πατήρ Αλέξανδρος

κορίτσια-παπαδάκια-τίμημα-υπάρχει-π-1709158

Έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια 14 ετών και αυτό ήταν αρκετό για να σκανδαλίσει τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας, με συνέπεια μάλιστα να παυθεί και από τα καθήκοντά του.

Ο λόγος για τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρυότογλου, που κλήθηκε άρον –άρον στην Αρχιεπισκοπή για να απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Δύο από αυτούς τους λίγους αλλά σταθερούς ενορίτες ήταν και τα δίδυμα κορίτσια 14 ετών, τα οποία μαζί με τον αδελφό και τους γονείς τους εκκλησιάζονται σε αυτόν τον ιστορικό ναό της Πλάκας κάθε Κυριακή.

Οι ίδιες ενθουσιασμένες κράτησαν τις λαμπάδες και ουδείς από τους παρευρισκόμενους στην κυριακάτικη λειτουργία περίμενε αυτή την θύελλα αντιδράσεων.

Ο πατήρ Αλέξανδρος που τέθηκε σε αργία μίλησε στο LIVE NEWS.

«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου δείχνουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητούνται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Εγώ περιμένω την απόφαση της Συνόδου», είπε αρχικά.

«Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσι και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεα και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά».

Ο πατήρ Αλέξανδρος για τη βάφτιση παιδιού ομοφυλόφιλων

Ο πατήρ Αλέξανδρος αναφέρθηκε στο γιατί χειροτονήθηκε σε μεγάλη ηλικία, λέγοντας πως αγαπούσε πάντα την εκκλησία αλλά δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό σε μικρή ηλικία και κάτω από πίεση.

«Όταν πήγα στη θεολογική σχολή έθετα όρο να φύγω από την Ελλάδα και να πάω και στο εξωτερικό. Το έκανα με τη γυναίκα μου αυτό που ήταν και εκείνη θεολόγος. Ήταν γεμάτη η ζωή μας. Ήθελα να έχω τη συναίνεση της οικογένεια μου και δεν ήθελα να είναι απλώς από επιθυμία δική μου».

Ο πατήρ Αλέξανδρος αναφέρθηκε και στη βάφτιση παιδιού ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού που είχε κάνει στο παρελθόν.

«Ο ένας από τα δύο αγόρια ήταν γκέι και ήταν πνευματικό μου παιδί. Πήραν το ανιψάκι του από την αδελφή του και αντί να το δώσουν σε ίδρυμα επειδή η αδελφή του ήταν τοξικομανής, το υιοθέτησαν και μου ζήτησαν να το βαφτίσω. Και με κατηγόρησαν πως παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Εγώ σεβάστηκα τα πρόσωπα».

megatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook