Κοπανάκια στο τηγάνι με φινόκιο, ούζο και ντοματίνια

Νόστιμο και εύκολο φαγητό με κοτόπουλο, για το καθημερινό τραπέζι, που κερδίζει τις εντυπώσεις με το άρωμα του.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
8 κοπανάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο φινόκιο, σε φέτες
20 ντοματίνια
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
2 σφηνάκια ούζο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοπανάκια μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτετε στο τηγάνι το φινόκιο, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε με καπάκι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το φαγητό σε ταψάκι και το περνάτε από ζεστό φούρνο για 15 λεπτά.

Στο τέλος, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρετε μαζί με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.

olivemagazine.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ