Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τον τουρισμό και την επίσκεψη του προέδρου της Aegean | Photos

κόντρες-στο-δημοτικό-συμβούλιο-χανίω-1051983

Στις πρώτες -δια ζώσης- κόντρες μετά την καραντίνα, επέστρεψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΚΑΜ (δείτε εδώ).

Μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χανίων για τα όσα έχουν γίνει από μεριάς Δήμου, ώστε να διευκολύνει και να βοηθήσει τους πολίτες του, ακολούθησε ένας κύκλος τοποθετήσεων για τις ενέργειες και -κυρίως- όσα δεν έγιναν από τη δημοτική αρχή.

Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η επίσκεψη του προέδρου της Aegean Airlines, Ευτύχη Βασιλάκη και η σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Χανίων με φορείς (ΕΔΩ), με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δεν κλήθηκαν στη συνάντηση.

Ο Άρης Παπαδογιάννης, ρώτησε ευθέως γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση για τη συνάντηση, ενώ ο Γρηγόρης Αρχοντάκης τόνισε ότι έχει σημασία ότι δεν κλήθηκε κανείς ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει εκφράσει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον τουρισμό.

Σε απάντηση αυτού ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε ότι «ο κ. Αρχοντάκης θεωρεί ότι ο Δήμος μπορεί να λύσει τα παγκόσμια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε ο Δήμος έχει τέτοια δύναμη. Η αντιπολιτευτική δύναμη που εκφράζετε θα ήταν κατανοητή αν δεν υπήρχε ο πανδημικός Αρμαγεδώνας».

Τη σκυτάλη πήρε ο Τάσος Βάμβουκας ο οποίος τόνισε πως ο δήμος θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να κάνει γενναίες ενέργειες με συνολικό σχεδιασμό. «Στην αγορά δεν δίνεις διαταγές, εμείς σαν δημοτική αρχή είχαμε εκφράσει ξεκάθαρα ότι θέλουμε καλές υποδομές και καλό τουριστικό προϊόν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανταγωνιστικότητα μεταξύ των προορισμών», συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Σαρρής είπε ότι διαπιστώνεται η τρομερή ανισότητα που υπάρχει επηρεάζει και σήμερα σε αυτή την πανδημική κρίση. «Είναι εύκολο να κάνουμε αντιπολίτευση και συμπολίτευση, όμως τα αίτια είναι πολύ βαθιά για να τα ρίχνουμε πάνω σε μία δημοτική αρχή», τόνισε.

Δεν κατανοούμε γιατί στη συνάντηση με τον κ. Βασιλάκη δεν καλέστηκαν οι γιατροί των Χανίων, διερωτήθηκε  ο Νίκος Βουρλάκης, ώστε να απαντήσουν σε θέματα υγειονομικά, για τον τουρισμό και τους επισκέπτες. «Συνηγορείτε στην κυβερνητική γραμμή, που εντέχνως κρύβει την κρίση που έρχεται. Τα χρήματα που θα έρθουν θα επωφελήσουν πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και εδώ στα Χανιά», τόνισε

Με τη σειρά του ο Σεραφείμ Ρίζος, σχολίασε πως «δεν θα υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Όσο για τα όσα έγιναν εν μέσω πανδημίας, ο κ. Ρίζος κάλεσε τον δήμαρχο να μην υπερασπίζεται την κεντρική εξουσία και να ταυτίζεται με την κυβερνητική γραμμή ενώ τόνισε πως «για τον τουρισμό, η μόνη έννοια σας είναι οι επιχειρηματίες, ούτε μία φορά δεν αναφερθήκατε στους εργαζόμενους. Δεν έκανε τίποτα η δημοτική αρχή για τους εργαζόμενους, πόσο μάλλον για τους εκπαιδευτικούς π.χ.».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook