Κοντοζαμάνης: Παραδέχτηκε πως υπάρχει ζήτημα διαθεσιμότητας ειδικών συρίγγων για τα εμβόλια

κοντοζαμάνης-παραδέχτηκε-πως-υπάρχε-1162176

Στην παραδοχή ότι υπάρχει «ζήτημα διαθεσιμότητας» με τις ειδικές σύριγγες που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η εξαγωγή έκτης δόσης (αντί για πέντε) από το ίδιο φιαλίδιο του εμβολίου, προχώρησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Το ζήτημα συσχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των ειδικών συριγγών τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας» ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, ο οποίος ρώτησε στη Βουλή τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για την εξαγωγή έξι δόσεων από το ίδιο φιαλίδιο, την οποία επιτρέπει πλέον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε μεν ότι σήμερα δόθηκε το πράσινο φως στους υγειονομικούς να προχωρούν στην εξαγωγή έξι δόσεων αλλά στη συνέχεια έθεσε από μόνος του το ζήτημα της διαθεσιμότητας των συριγγών.

Προκάλεσε έτσι έντονα ερωτήματα στη Βουλή για το αν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες συριγγών που θα επιτρέψουν την ταχεία εξαγωγή έξι δόσεων από το ίδιο φιαλίδιο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook