Κοντοζαμάνης: Από 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις υγειονομικών που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους

κοντοζαμάνης-από-1-σεπτεμβρίου-ανοίγε-1175160

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς και για το τι θα συμβεί στα νοσοκομεία από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τον μισθό του Σεπτεμβρίου (15ημερο) που τους έχει καταβληθεί προκαταβολικά.

Ακόμα, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όταν επιστρέψουν στην εργασία τους, μπορεί τα τοποθετηθούν σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα.

Ανακατανομή προσωπικού ανά νοσοκομείο

Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, που περιλαμβάνει αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο. Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο.

Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται. Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο θα φροντίσει ώστε οι όποιες διαδικασίες αναδιάταξης να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Αναστολή αδειών εξαιτίας της πανδημίας

Σε ερώτηση για το μέτρο αναστολής αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως ούτως ή άλλως αναστολή αδειών έχει εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας και ο λόγος που επανέρχεται μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, είναι ακριβώς το γεγονός ότι η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Πρόσθεσε ακόμα, πως το υπουργείο έχει φροντίσει το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει προφανώς υποστεί μεγάλη κόπωση, να ξεκουραστεί.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook