Κονταξάκης σε Αρναουτάκη: «Τι θα κάνετε για τον φωτισμό στον δρόμο Χανιά – Αεροδρόμιο;» – Ποια απάντηση έλαβε

κονταξάκης-σε-αρναουτάκη-τι-θα-κάνετ-938431

Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κονταξάκης, ζητώντας απάντηση για τις απαραίτητες δράσεις της Περιφέρειας ώστε στην Ε.Ο. Χανίων – Αεροδρομίου να υπάρξει ο κατάλληλος οδικός φωτισμός, αλλά και να κλαδευτούν τα δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα επί του δρόμου.

Ο κ. Κονταξάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ερώτησή του, ότι σύντομα ξεκινάει τουριστική σεζόν και ο δρόμος αυτός, ως συνήθως, θα έχει έντονη κίνηση:

«Οι επιχειρήσεις κάνουν τις απαραίτητες ετοιμασίες για να υποδεχθούν τους επισκέπτες μας, τα ξενοδοχεία βάζουν τις τελευταίες πινελιές, ενώ ταυτόχρονα η αισιοδοξία για μια πολύ καλή σεζόν επικρατεί, αλλά κάποια κακώς κείμενα που κατά τα προηγούμενα έτη αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό για το νησί μας, βλέπουμε πως δεν έχουν αποκατασταθεί», ανέφερε στην ερώτηση ο κ. Κονταξάκης.

«Ο ελλιπέστατος οδικός φωτισμός στο δίκτυο που συνδέει τη βασική πύλη εισόδου των τουριστών στα Χανιά, σε συνάρτηση με τα «ακλάδευτα» σημεία του δρόμου δεν είναι μόνο κάτι το άσχημο, αλλά και το επικίνδυνο» τόνιζε ο περιφερειακός σύμβουλος και ρωτούσε:

«Έχει γίνει σχετική πρόβλεψη για την αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος και εάν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;»

Η ερώτηση συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η απάντηση που δόθηκε στον εν λόγω ερώτημα από την πλευρά της Περιφέρειας ήταν ότι για τον φωτισμό έχει υπογραφεί ήδη σχετική εργολαβία, ενώ για το κλάδεμα δέντρων έπεται το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Κονταξάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τη σχετική εξέλιξη. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«ο ρόλος μας είναι να προσέχουμε το νησί μας και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα προκειμένου να τα λύνουμε. Σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, οφείλουμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε οι επισκέπτες μας να μείνουν ικανοποιημένοι από τις υποδομές και τη φιλοξενία μας, ώστε τα «θεμέλια» που έχουμε βάλει στον τομέα του τουρισμού να γίνονται συνεχώς πιο ισχυρά. Η Κρήτη οφείλει να είναι η «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, κάτι που με ενωμένες τις δυνάμεις μας, είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook