Κοντάρια, κουκούλες full face, πέτρες και μάρμαρα – Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στην ΑΣΟΕΕ

κοντάρια-κουκούλες-full-face-πέτρες-και-μάρμ-950884

Η έφοδος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής στην ΑΣΟΕΕ (δείτε εδώ), έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ.

Οι έρευνες κράτησαν ώρες και λίγο πριν από το μεσημέρι, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τα ευρήματά της στην ΑΣΟΕΕ. Οι έρευνες έγιναν σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Στους ίδιους χώρους όπου έγιναν οι έρευνες, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.  Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις. Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Δείτε video που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες

Στην επιχείρηση στον ΑΣΟΕΕ, αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως τα πανεπιστήμια θα δοθούν πίσω τους “φυσικούς τους χρήστες”.

“Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες. Θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων. Να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ“, είπε ο πρωθυπουργός.

Η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς. Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως “Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα”.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook