Κοντά στην ολοκλήρωση οι μελέτες για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων | Video

κοντά-στην-ολοκλήρωση-οι-μελέτες-για-τ-978694

Σχεδόν έτοιμες είναι οι μελέτες για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης την Τρίτη, στο περιθώριο επιθεώρησης εργασιών οδοποιίας. Οι μελέτες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Παπαδογιάννη, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μάλιστα τα προσχέδιά τους είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα στους ενδιαφερόμενους:

«Σε μια κλειστή συνάντηση με τους μελετητές αλλά και το ΕΑΚ Χανίων και τον ΝΟΧ έγινε παρουσίαση των προμελετών, έγιναν οι παρατηρήσεις και κατατέθηκαν οι λειτουργικές ανάγκες εκ μέρους των φορέων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις μελέτες αυτές.»

Στην ερώτηση αν οι μελέτες θα είναι έτοιμες εντός του χρόνου, ο κ. Παπαδογιάννης δήλωσε βέβαιος πως αυτό θα συμβεί.

Όσο για το αν αυτό θα οδηγήσει σε εργασίες εντός του 2022 στο κολυμβητήριο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ δήλωσε ότι είναι κάτι στο οποίο ο οργανισμός δεν έχει λόγο, αλλά μπορεί να συμβάλει, αν κάτι τέτοιο του ζητηθεί.

Θα μπορέσουν να γίνουν εργασίες;

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με τη συμμετοχή του ΕΑΚ Χανίων και της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Χανίων, όπου αναζητήθηκε λύση στο πώς θα μπορούν να γίνουν με νόμιμο τρόπο οι εργασίες, καθώς είναι γνωστό ότι μέρος του κολυμβητηρίου βρίσκεται στον αιγιαλό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί η λογική βάσει της οποίας θα προσπαθήσουν να κινηθούν οι φορείς. Η λογική αυτή αναφέρει ότι, καθώς δεν θα χρειαστεί να χτιστεί τίποτα καινούριο στον χώρο του κολυμβητηρίου, όλες οι εργασίες θα αφορούν ουσιαστικά συντήρηση και ανακατασκευή ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Ο χαρακτηρισμός των εργασιών ως συντήρηση ή ανακατασκευή ενδεχομένως να επιτρέψει να ξεπεραστούν τα όποια νομικά κωλύματα.

Ασφαλή συμπεράσματα για το αν αυτό ευδοκιμήσει πάντως, είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν.

Από τον ΝΟΧ εκφράζεται ικανοποίηση για τις προμελέτες που παρουσιάστηκαν και ελπίδα να μπορέσουν να υλοποιηθούν για να μπορέσει το κολυμβητήριο να αποκτήσει επιτέλους σύγχρονη μορφή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook