Κοντά σε λύση για το Μουσικό Σχολείο ο Δήμος Χανίων

κοντά-σε-λύση-για-το-μουσικό-σχολείο-ο-δ-1302741

Κοντά σε λύση φαίνεται πως είναι ο Δήμος Χανίων για το πρόβλημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Χανίων, το οποίο αναδείχτηκε το τελευταίο διάστημα, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση ότι δεν θα συμπεριλαμβανόταν στα ΣΔΙΤ.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου: «Υπήρξε μια αρχική χωροθέτηση του σχολείο στον Καλυκά όμως μετά και λόγω τις ιδιαιτερότητας των χώρων που απαιτεί, διαπιστώθηκε ότι δεν επαρκεί η επιφάνεια του συγκεκριμένου οικοπέδου καθώς επήλθαν αλλαγές στους συντελεστές δόμησης» τόνισε.

Όπως ανέφερε: «Είμαστε πολύ κοντά στο να είμαστε σε θέση πλέον να ανακοινώσουμε τον συγκεκριμένο χώρο. Αν όχι στο επόμενο, στο μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ανακοινώσουμε ένα συγκεκριμένο ακίνητο που θα αφήσει απόλυτα ευχαριστημένους τους πάντες».

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα «να δείξουμε όλοι μια μικρή αυτοσυγκράτηση επειδή είναι ένα δύσκολο θέμα » και δήλωσε «εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε αποτέλεσμα».

Το θέμα έθεσαν οι παρατάξεις Βουρλάκη και Ρίζου, ζητώντας να γίνει ειδική συνεδρίαση μόνο επί τούτου, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων.

Αντισεισμική θωράκιση

Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Ξανθουδάκης, ήδη έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση «Αντώνης Τρίτσης» πρόγραμμα για αντισεισμική θωράκιση όλων των κτηρίων των Δημοτικών Σχολείων με δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι παρεμβάσεις όπου χρειαστούν.

ΣΔΙΤ

Όσο για τα ΣΔΙΤ, σε ερωτήσεις της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πορεία της διαδικασίας ανέγερσης των οκτώ νέων σχολείων, ο κ. Ξανθουδάκης απάντησε πως αυτήν την περίοδο γίνονται τα τοπογραφικά για να κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρουμε έγκριση.

zarrpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook