Κόμβος τεχνολογίας η Κρήτη: Στο Ηράκλειο ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πρώτο data center που θα μετασχηματίσει ψηφιακά το νησί | Video+Photos

κόμβος-τεχνολογίας-η-κρήτη-στο-ηράκλε-1570737

Σε κόμβο διασύνδεσης για την ευρύτερη περιοχή και κοιτίδα του ψηφιακού κόσμου φιλοδοξεί να μετατρέψει την Κρήτη η ίδρυση του πρώτου κέντρου δεδομένων (data center) στο νησί που σχεδιάζει να λειτουργήσει η εταιρεία Lamda Helix στο Ηράκλειο, στο τέλος του 2024 ή τις αρχές 2025.

Η παρουσίαση της επένδυσης έγινε το πρωί της Δευτέρας στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Απόστολου Κάκκου.

Το υπό διαμόρφωση κέντρο θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια ενώ η λειτουργία του αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, υψηλής εξειδίκευσης και υψηλά αμειβόμενες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε εξαιρετικά υπερήφανος για την έναρξη της κατασκευής του data center. «Οι επενδύσεις που κάνει η Digital Realty τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι πραγματικές και η Lamda Helix είναι από τις εταιρίες που μας κάνουν υπερήφανους για τη χώρα μας. Η Κρήτη πλέον μπαίνει σε αυτόν τον χάρτη», ανέφερε ο υπουργός.

O Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας προς την επένδυση που αποτελεί όπως είπε «ψήφο επιστοσύνης και τιμή για το νησί της Κρήτης. Είμαστε αισιόδοξοι πως η Κρήτη εξελίσσεται σε σημαντικό ψηφιακό κόσμο στην Μεσόγειο», σημείωσε ακόμα.Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται στο Ηράκλειο, σημειώνοντας πως «όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό» ενώ προσέθεσε πως το Ηράκλειο είναι μια από τις ισχυρότερες πολεις σε θέματα νέων τεχνολογιών ενώ η νέα επένδυση  ανέμενεται να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέα δίκτυα προς την Ευρώπη, την ΝΑ Μεσόγειο και την Αφρική.

Για μια «επένδυση ορόσημο» που θα καταστήσει την Κρήτη «κόμβο τεχνολογίας» και Internet hub έκανε λόγο ο κ. Κάκκος που παραλλήλισε το project με τον αγωγό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Κάκκος έκανε λόγο για την μεγαλύτερη επένδυση τεχνολογίας στο νησί, εμβληματική και κυρίως μαγνητική γιατί θα προσελκύσει νέα δίκτυα, θα αυξήσει την ασφάλεια και τις ταχύτητες σε όλη την Ελλάδα.Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook