Κομφούζιο στη ΝΔ με την καταψήφιση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη

κομφούζιο-στη-νδ-με-την-καταψήφιση-της-1078913

Αντάρτικο, ασυνεννοησία, υποκρυπτόμενο μήνυμα; Κανείς δεν έχει απαντήσει επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία για το λόγο που απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, σε μία υπόθεση την οποία το Μαξίμου και η Πειραιώς είχαν κάνει «σημαία».

Η εν λόγω υπόθεση έφτασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μετά από ένδικα μέσα που κίνησε ο εκδότης των φιλοκυβερνητικών «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, κατά του Π. Πολάκη «για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Παρά το γεγονός ότι η θέση του κόμματος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ήταν κατηγορηματικά υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η αίτηση απορρίφθηκε, καθώς πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές δεν πήγαν στην Ολομέλεια για να ψηφίσουν.

Το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ως κοινοβουλευτικό «αυτογκόλ» της ΝΔ μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδεχόμενους τριγμούς ή και εξελίξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιτροπή είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το Κίνημα Αλλαγής είχε δηλώσει «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είχαν καταψηφίσει.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 70 βουλευτές της ΝΔ, 7 της Ελληνικής Λύσης και 3 του Κινήματος Αλλαγής (Α. Λοβέρδος, Ν. Γιαννακοπούλου, Χρ. Γκόκας). Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 76 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 του ΚΚΕ και 4 του ΜέΡΑ25.

«Παρών» δήλωσε 1 βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (Β. Κεγκέρογλου). Η δύναμη των κομμάτων στη Βουλή είναι ΝΔ-158, ΣΥΡΙΖΑ-86, ΚΙΝΑΛ-22, ΚΚΕ-15, Λύση-10 και ΜέΡΑ25-9.

Δείτε αποσπάσματα από την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή

One thought on “Κομφούζιο στη ΝΔ με την καταψήφιση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook