Κόλτζος στο Zarpa Radio: Ναι, έχουμε θετικό κρούσμα στον Πλατανιά

κόλτζος-στο-zarpa-radio-ναι-έχουμε-θετικό-κρούσ-628436

Ο Γιώργος Κόλτζος επιβεβαίωσε για λογαριασμό του Πλατανιά ότι υπάρχει θετικό κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα του.

Ο προπονητής του Πλατανιά μίλησε την Παρασκευή στην εκπομπή του Μάκη Καρτσωνάκη στο Zarpa Radio, κάνοντας γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα όλοι στην ομάδα θα χρειαστεί να υποβληθούν αναγκαστικά σε μοριακά τεστ για τον κορονοϊό.

Στον Πλατανιά έχουν, έτσι, να διαχειριστούν μια ιδιαίτερη κατάσταση σε μια στιγμή μάλιστα που σφίγγει ο κλοιός όσον αφορά την προετοιμασία που πρέπει ν’ ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές εν όψει της επανεκκίνησης της Γ’ Εθνικής.

Κατά την άποψή του Γ. Κόλτζου, το πρωτάθλημα θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή για να διεξαχθεί κανονικά ένας ολόκληρος γύρος, ή να διακοπεί οριστικά.

Ακολουθούν οι δηλώσεις που παραχώρησε.

«Βρισκόμαστε σε φάση αναμονής. Η ομάδα για 4 μήνες δεν έχει προπονηθεί καθόλου. Ενημερωθήκαμε την περασμένη εβδομάδα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις, ξεκινήσαμε πριν από μία εβδομάδα, μετά βγήκε μια απόφαση η οποία απαγόρευσε πάλι τις προπονήσεις και πριν μερικές μέρες… βγήκε μια άλλη απόφαση ώστε να ξεκινήσουμε ξανά γιατί απ’ ό,τι ακούγεται και μάλλον έχει αποφασιστεί, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει λογικά στις 4 Απριλίου. Ξεκινήσαμε να κάνουμε προπόνηση την πρώτη μέρα, αλλά δυστυχώς είχαμε ένα κρούσμα κορονοϊού, το οποίο σήμερα κιόλας επιβεβαιώθηκε πως είναι θετικό και σίγουρα αυτό δυσχεραίνει πάρα πολύ την προετοιμασία μας για την έναρξη του πρωταθλήματος γιατί θα πρέπει αυτή τη στιγμή όλη η ομάδα να μείνει εκτός προπονήσεων μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα ξεκινήσουμε να κάνουμε κάποια τεστ όλοι μας. Σύσσωμο τώρα το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει να κάνει τεστ έτσι ώστε να δούμε κι αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι παίκτες που είναι θετικοί και από ‘κει και πέρα να δούμε πότε θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις».

Για την απόφαση να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα: «Ολοι μας θεωρώ ότι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είτε αυτοί είναι προπονητές, είτε πολύ περισσότερο οι ποδοσφαιριστές, ακόμη και οι παράγοντες θα ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό να γίνει επί ίσοις όροις, με σωστές συνθήκες και κανονισμούς. Αυτή τη στιγμή πάει να γίνει μια καταστρατήγηση της προκήρυξης. Πρώτη φορά στα χρονικά θα παιχτεί πρωτάθλημα ενός γύρου. 11 παιχνίδια, εκ των οποίων αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε… Δηλαδή, έχουν δηλώσει την αποχώρησή τους τέσσερις ομάδες για τις οποίες μαθαίνουμε τελικά ότι οι δύο από τις τέσσερις θα συμμετάσχουν κανονικά. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για μία άλλη ομάδα της Γ’ Εθνικής στον όμιλο μας όπου δεν ξέρουμε και αυτή αν θα πάρει τελικά μέρος στο πρωτάθλημα. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι πως αυτοί που πήραν την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μπερδεύουν την Γ’ Εθνική, που είναι μια ερασιτεχνική ουσιαστικά κατηγορία με τις επαγγελματικές κατηγορίες, όπου τα πρωτόκολλα και τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή, εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουμε τα τεστ ενώ είχαν πει πως πιθανώς να μην τα πληρώσουν οι ομάδες, αλλά θα τα πλήρωνε η Πολιτεία. Δε γίνεται αυτό το πράγμα… Οι παράγοντες βάζουν το χέρι στην τσέπη. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κρούσμα όπου θα πρέπει τη Δευτέρα να πάμε να κάνουμε εξετάσεις, που συνεπάγεται με νέα έξοδα για την ομάδα. Ενα πρωτάθλημα που δε γίνεται επί ίσοις όροις, δεν ξέρουμε πόσες ομάδες τελικά θα συμμετάσχουν, μπορεί να είναι τελικά 14, μπορεί 15, μπορεί 13… Για ένα γύρο, για λιγότερο από ένα γύρο, για 11 παιχνίδια και όπου ομάδες όπως π.χ. το ΣΥΝΚΑ που έχει 4 στα 4, δικαιότατα μεν από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αλλά εάν δεν παίξουν κάποιες άλλες ομάδες θα μπορούσε να έχει 7-8 νίκες, άρα με 3-4 ακόμα παίρνει και το πρωτάθλημα! Καταλαβαίνετε με πόσο περίεργο τρόπο ξεκινά, λοιπόν, αυτό το πρωτάθλημα και όχι μόνο σ’ εμάς, αλλά σε όλους τους ομίλους. Θεωρώ πως εάν αυτό το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει, καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πιθανόν άδικο για κάποιες ομάδες, αλλά θα έπρεπε να ξεκινήσει, αφού έχουν αποφασίσει να το κάνουν σ’ ένα γύρο, από την αρχή. Θεωρώ όμως γενικότερα την κατάσταση αυτή που επικρατεί με αυτά τα δεδομένα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πάρα πολύ περίεργη».

Για το αν αυτές οι απόψεις απηχούν και της διοίκησης του Πλατανιά: «Αυτή τη στιγμή μιλώ σαν ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που βρίσκομαι από το 1993 στις επαγγελματικές κατηγορίες. Δόξα τω Θεώ έχω κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα και μπορώ να έχω άποψη για το ποδόσφαιρο από πολλούς άλλους που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο… Χαίρομαι γιατί με τη διοίκηση που έχουμε φέτος έχουμε μια απόλυτη ταύτιση απόψεων. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Πλατανιά προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο πρωτάθλημα. Εμείς όπως είναι γνωστό ξεκινήσαμε πολύ αργά. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 4 Απριλίου, αυτό σημαίνει ότι σε 16 μέρες από σήμερα πρέπει να δώσουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι, όταν αυτή τη στιγμή η ομάδα μας δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις και θα το κάνει αρχές της επόμενης εβδομάδας!».

Για τα σενάρια της αναδιάρθρωσης από τη νέα περίοδο στους ομίλους της Γ’ Εθνικής: «Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι κάτι το οποίο συζητιέται πάρα πολλά χρόνια και πάρα πολλοί υπουργοί ήθελαν να το καθιερώσουν. Θεωρώ ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή κάποια κάθαρση. Θα πρέπει οι κατηγορίες να γίνουν έτσι, ώστε τα πρωταθλήματα χρόνο με το χρόνο, να γίνονται ολοένα και καλύτερα. Σίγουρα, έτσι όπως τουλάχιστον σκέφτονται να κάνουν την Γ’ Εθνική τη νέα χρονιά, με 4 ομίλους, αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλές ομάδες οι οποίες δεν πληρούν κάποια κριτήρια δεν θα βρίσκονται σ’ αυτή την κατηγορία… Θεωρώ ότι αν γίνει έτσι θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικό, αν και δεν ξέρω τι σχέδιο υπάρχει για τις υπόλοιπες κατηγορίες και πώς θα γίνουν. Το σίγουρο είναι όμως ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση πρέπει να γίνεται με βάση το καλό του ποδοσφαίρου και με αυστηρά κριτήρια. Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως πάει να διοργανωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μπορεί να βρεθούν έξω ομάδες οι οποίες μπορεί να είναι πολύ πιο οργανωμένες από κάποιες άλλες ομάδες που δεν έχουν ούτε γήπεδα να προπονηθούν ή δεν έχουν έδρα. Εάν γίνει κάποια αναδιάρθρωση θα πρέπει αυτό το σχέδιο να παραμείνει για κάποια χρόνια».

Για την πορεία του Πλατανιά στις πρώτες 4 αγωνιστικές και γενικότερα πώς εκτιμά την εξέλιξη αυτής της χρονιάς: «Η ομάδα όπως είναι γνωστό ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ το καλοκαίρι όσον αφορά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού. Εγινε ένας αγώνας δρόμου από την καινούργια διοίκηση ώστε να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μ’ ένα πάρα πολύ νεανικό ρόστερ. Προς τιμήν της διοίκησης και με δική μου απόφαση ενώ θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αναβολή των αγώνων στο ξεκίνημα και να μην παίξουμε τις πρώτες 2-3 αγωνιστικές, όπως δικαιούμασταν, θελήσαμε να ξεκινήσουμε κανονικά στο πρωτάθλημα. Δεν θέλαμε δηλαδή να βάλουμε στη διαδικασία να ταλαιπωρήσουμε τις άλλες ομάδες και αυτό είναι προς τιμήν της δικής μας ομάδας. Ξέραμε όμως ότι η αρχή του πρωταθλήματος δεν θα είναι για μας πολύ καλή γιατί όταν έχεις ένα πάρα πολύ νεανικό ρόστερ και έχουν γίνει κάποιες μεταγραφές νέων ποδοσφαιριστών θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα ομοιογένειας. Στον προγραμματισμό δηλαδή που είχα κάνει γνώριζα ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο πολύ θετικά όσον αφορά τον βαθμολογικό συντελεστή που θα είχαμε στο ξεκίνημα. Από εκεί και πέρα όμως, θα έλεγα ότι, το πρώτο παιχνίδι είναι αυτό που μας δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα, το ματς με την Παλαιόχωρα δηλαδή και αυτό δεν αφορά τόσο την ήττα, αλλά το γεγονός των αποβολών γιατί ήδη ένα μικρό ρόστερ έγινε ακόμα μικρότερο… Και, σίγουρα, όταν έχεις να παίξεις και αυτό ήταν μια άλλη απόφαση περίεργη της ΕΠΟ να βάλει σ’ ένα μικρό πρωτάθλημα εμβόλιμη αγωνιστική, δηλαδή Τετάρτη, όταν είχαμε να παίξουμε τόσο πολύ καιρό, βρεθήκαμε να παίξουμε αμέσως μετά το ματς με τον Αλμυρό. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα έδειξε στις επόμενες αγωνιστικές ότι μπορούσε να έχει ανοδική πορεία. Θεωρώ ότι στο ματς με τη Δαμάστα, που ήταν και το τελευταίο που δώσαμε πριν τη διακοπή λόγω του κορονοϊού, πως ήμασταν καταιγιστικοί. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έπρεπε να έχουμε κερδίσει και αυτό το αποδέχτηκαν όλοι, ακόμα και ο προπονητής της Δαμάστας. Η ομάδα βρισκόταν σε ανοδική πορεία παρότι όπως είπα, έχουμε νεανικό ρόστερ, αλλά πάρα πολλά παιδιά είναι ικανότατα. Σίγουρα είναι ερωτηματικά το πώς θα είμαστε από εδώ και πέρα γιατί κάποιες μεταγραφές που είχαμε κάνει δεν έχουν γυρίσει και δε γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό να γυρίσουν»…

Για τον στόχο που θα έχει φέτος και τα επόμενα χρόνια ο Πλατανιάς: «Οπως είπα, η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για να θέσει υψηλούς στόχους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο στόχος απ’ την αρχή ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Σίγουρα, εάν δεν συνεχιζόταν τώρα το πρωτάθλημα, η ομάδα θα παρέμενε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα θα δώσουμε πάλι τη μάχη μας… Θεωρώ ότι ο Πλατανιάς έχει δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ένα πάρα πολύ καλό όνομα και ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται σ’ αυτή την ομάδα θα πρέπει να τιμά αυτή τη φανέλα. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας. Εγώ νιώθω τυχερός γιατί βρίσκομαι σε μία ομάδα όπου υπάρχουν πάρα πολλοί ικανοί ποδοσφαιριστές και οι οποίοι εάν δουλευτούν σωστά τα επόμενα χρόνια μπορούν να βρεθούν σε υψηλότερες κατηγορίες. Εμείς θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα ματς που έχουμε μπροστά μας σ’ αυτά τα παιδιά να διακριθούν. Ο πρώτος στόχος πάντως είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα είναι και θα εξελιχθούν τα πράγματα το καλοκαίρι με όλες αυτές τις αλλαγές κιόλας που θα γίνουν με την αναδιάρθρωση για να ξέρει και η κάθε διοίκηση γιατί και οι διοικήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σ’ ένα άγνωστο περιβάλλον όσον αφορά το τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή, αυτό που μας νοιάζει, είναι η ομάδα μας να παραμείνει στην κατηγορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook