Κόλπα για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

κόλπα-για-να-μην-θολώνουν-τα-γυαλιά-σας-1361064

Κόλπα για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα. Δύο χρόνια μετά την πανδημία, υπάρχει ένα πράγμα που εξακολουθεί να προβληματίζει εκατομμύρια χρήστες γυαλιών: Πώς να βάλουν τέλος στη θόλωση των γυαλιών που προκαλούνται από τη χρήση της μάσκας μια για πάντα.

Η απάντηση μπορεί να εξαρτάται από τα γυαλιά, τη μάσκα ή και τα δύο.

Η μάσκα προσώπου την εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητη, οπότε αν φοράτε γυαλιά οι παρακάτω τρόποι σύμφωνα με το allaboutvision.com, μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την θόλωση που προκαλείται στους φακούς σας.

Πλύνετε τους φακούς σας με σαπουνόνερο

Η χρήση ενός απλού σαπουνιού θα βοηθήσει να απολυμάνετε τα γυαλιά σας και να αποφύγετε το θόλωμα των φακών. Εφαρμόστε το, αφήστε το να δράσει για λίγο και μετά σκουπίστε το. Το υγρό σαπούνι, από την άλλη, δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καθαρίσει τα γυαλιά σας με αλκοόλ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη όχι μόνο στους φακούς σας, αλλά και στο σκελετό σας.

Ο καθαρισμός των φακών με σαπουνόνερο αφήνει ένα λεπτό φιλμ που μειώνει την «εγγενή επιφανειακή τάση» και ωθεί τα μόρια του νερού να σχηματίσουν ένα διαφανές στρώμα

Προσαρμόστε κατάλληλα τη μάσκα στο πρόσωπό σας

Εάν η μάσκα σας δεν ταιριάζει καλά στο πρόσωπό σας, ο θερμός αέρας είναι πιθανό να διαφύγει και να θολώσει τους φακούς σας. Όταν φοράτε τη μάσκα σας φροντίστε να είναι καλή η εφαρμογή στο πάνω μεταλλικό μέρος της μάσκας συμπιέζοντάς το, ώστε να ταιριάζει στο σχήμα της μύτης σας. Επίσης αν το επιτρέπει η μάσκα σας, σφίξτε τις πλαϊνές πλευρές για καλύτερη εφαρμογή.

Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε ιατρική ή αθλητική ταινία για να κλείσετε το κενό μεταξύ της γέφυρας της μύτης σας και της κορυφής της μάσκας σας. Εάν δεν έχετε ταινία, δοκιμάστε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Αντιθαμβωτικό σπρέι γυαλιών

Τα αντιθαμβωτικά σπρέι αποτρέπουν το θάμπωμα του φακού από την υγρασία, περιέχουν όμως χημικά που μπορεί να ερεθίσουν τους οφθαλμούς και γι’ αυτό συνίσταται να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας πριν τη χρήση τους.

Προσπαθήστε να εκπνέετε προς τα κάτω

Είναι μια λίγο περίεργη λύση, αλλά δοκιμάστε να εκπνέετε προς τα κάτω: Κρατήστε το πάνω χείλος πιο έξω από το κάτω χείλος. Έτσι όταν βγάζετε τον αέρα θα τον στέλνετε προς τα κάτω, σαν να παίζετε φλάουτο!

Ταινία διπλής όψης

Ένα συνηθισμένο τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι γιατροί είναι να κολλούν ένα κομμάτι ταινίας διπλής όψης στη γέφυρα της μύτης προτού φορέσουν μια μάσκα. «Εάν τοποθετήσετε ταινία διπλής όψης μεταξύ του εσωτερικού της μάσκας και της γέφυρας της μύτης σας, θα πετύχετε καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπό σας κι έτσι θα μειώσετε τους υδρατμούς που θα διαρρέουν προς τα πάνω όταν εκπνέετε. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα επιπλέον κομμάτι σελοφάν ή κολλητική ταινία πάνω από τη μάσκα.

Φορέστε φακούς επαφής

Μια απλή λύση είναι απλά να φορέσετε φακούς επαφής. Ακόμη και εν μέσω του κορονοϊού, οι φακοί επαφής είναι μια εναλλακτική λύση αντί των γυαλιών.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χρήση φακών επαφής ενέχει κίνδυνο για τα άτομα που τα φορούν. Εφόσον κατασκευάζονται σύμφωνα με τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και σε αποστειρωμένους θήλακες οι φακοί επαφής είναι ασφαλείς, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε ποτέ τα μάτια ή τους φακούς σας με άπλυτα χέρια!

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook