Κολωνός: «Μασκοφόροι αστυνομικοί είχαν σταματήσει με αυτόματα όπλα το IX που μετέφερε τη 12χρονη» λέει η δικηγόρος της οικογένειας

κολωνός-μασκοφόροι-αστυνομικοί-είχ-1663825

Για τουλάχιστον τρεις επιθέσεις σε βάρος της 12χρονης κάνει λόγο η εκ των δικηγόρων της οικογένειάς της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη. «Αυτοί που την τρομοκρατούν φοβούνται ότι θα τους κατονομάσει».

«Αυτή η επίθεση ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη», είπε η εκ των δικηγόρων της 12χρονης, θύματος βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, Αντωνία Λεγάκη με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, όπου ένοπλος εισέβαλε μέσα στο σπίτι της θείας της ανήλικης όπου διαμένει και φέρεται να απείλησε το κορίτσι με μαχαίρι.

Μάλιστα, η κα Λεγάκη αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό με «μασκοφόρους αστυνομικούς», όπως είπε, το οποίο είχε προηγηθεί της επίθεσης: «Το γεγονός ότι δόθηκε η επιμέλειά του σε μία συγγενή που ζει μαζί της και το αγαπάει και το φροντίζει δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένο απέναντι σε απειλές από εγκληματίες που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα.

Δεν ήταν, λοιπόν, το παιδί ήταν προστατευμένο κι αυτή η επίθεση ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον.

Πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με παρατεταμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε.

Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικό και τυχαίο έλεγχο στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

 

«Φοβούνται ότι θα τους κατονομάσει»

Όσο για προηγούμενα περιστατικά τρομοκράτησης της 12χρονης, ανέφερε: «Άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό», ενώ σχετικά με την επίθεση στο σπίτι που διαμένει, σημείωσε:

«Στο τελευταίο περιστατικό μπήκε άνθρωπος μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την κλειδαριά, το παιδί άκουσε τον θόρυβο και βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που δίπλωσε στο παιδί σακούλες στα πόδια. Όρμησε κατά πάνω της, το παιδί έκανε μία κίνηση απώθησης και τραυματίστηκε, μετά πήρε την αστυνομία και εκείνη την ώρα ο άγνωστος υπό τον φόβο ότι μιλούσε με την αστυνομία έφυγε».

Σε ερώτηση για το αν αυτές οι επιθέσεις σχετίζονται με τη συμπληρωματική κατάθεση, η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης υποστήριξε: «Είναι βέβαιο ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν να κάνουν με τις καταθέσεις του παιδιού. Όχι επειδή τα ονόματα που θα δώσει στην τελευταία κατάθεση είναι σημαντικά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι δεν είναι. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται ότι κάποια στιγμή το παιδί θα βρει το κουράγιο να τους κατονομάσει. Γι’ αυτό και προσπαθούν να το τρομοκρατήσουν.»

Τέλος, σχετικά με το αν είχε ζητηθεί προστασία, απάντησε: «Είχε ζητηθεί από την αρχή προστασία. Η Πολιτεία, όμως, από το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς κανένα αίτημα, οφείλει να προστατεύσει ένα παιδί που είναι ευάλωτο. Γι’ αυτό η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να προστατεύεται το παιδί. Χωρίς κανένα αίτημα».

«Το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο, κάνει μαθήματα κατ’ οίκον. Δεν μπορεί να έχει μια κανονική ζωή γιατί τρομοκρατείται», κατέληξε η κα Λεγάκη.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook