Κολομβία: Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους έπειτα από κατάρρευση γέφυρας

κολομβία-δύο-αστυνομικοί-έχασαν-τη-ζω-1671474

Την τελευταία τους πνοή άφησαν δύο αστυνομικοί όταν κατέρρευσε γέφυρα στη δυτική Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο της επίθεσης.

Οχήματα, ανάμεσά τους τρία της αστυνομίας και φορτηγό δημόσιας χρήσης, έπεσαν στο κενό όταν ξαφνικά κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας που συνδέει την Κινδίο και τη Βάγιε ντελ Κάουκα περνώντας πάνω από τον ποταμό Λα Βιέχα την Τετάρτη.

Δυο φορτηγά της αστυνομίας φορτωμένα με όπλα, άλλα δύο που μετέφεραν διάφορα υλικά και ακόμη ένα όχημα ενεπλάκησαν στο δυστύχημα, ανέφεραν οι αρχές, κάνοντας λόγο για δυο αστυνομικούς νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Τρομακτικές εικόνες, τραβηγμένες με κινητά τηλέφωνα μερικές στιγμές μετά το δυστύχημα, κάνουν τον γύρο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία αιτία», είπε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας υποδομών (ANI), ο Γουίλιαμ Καμάργο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξακριβώσουν αν η κατάρρευση οφειλόταν στην προοδευτική επιδείνωση της κατάστασης της γέφυρας –η οποία κατασκευάστηκε το 1968–, λόγω της διέλευσης μεγάλων φορτίων, σε κάποιο σφάλμα στη συντήρησή της, ή σε «ανθρώπινο χέρι», με άλλα λόγια σε δολιοφθορά, είπε ο κ. Καμάργο.

«Αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων. Διέταξα να γίνει έρευνα για να εξιχνιαστούν τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας και να εντοπιστεί ποιοι ευθύνονται», σχολίασε μέσω Twitter ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.

Το δυστύχημα πλήττει τη μεταφορά εμπορευμάτων από το κεντρικό τμήμα της χώρας στη Μπουαναβεντούρα, όπου βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι της Κολομβίας στις ακτές στον Ειρηνικό.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook