Κόλιν Πάουελ: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

κόλιν-πάουελ-πέθανε-από-κορονοϊό-ο-πρώ-1300368

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές της πανδημίας του κορονοϊού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN και επιβεβαίωσε η οικογένειά του με ανάρτηση στο Facebook.

Ο Κόλιν Πάουελ ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία των ΗΠΑ και ήταν ο άνθρωπος που χάραξε την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 2001 έως το 2005, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένειά του μέσω ανάρτησης στο Facebook. «Χάσαμε έναν σύζυγο, πατέρα, παππού και σπουδαίο Αμερικάνο» αναφέρει η οικογένεια.

Ο Πάουελ θεωρούταν διακεκριμένος και πρωτοπόρος στρατιωτικός και διπλωμάτης. Από μάχιμη υπηρεσία στο Βιετνάμ έφτασε να γίνει ο πρώτος μαύρος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στο τέλος της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν και αμέσως μετά έγινε ο νεότερος και πρώτος μαύρος πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού υπό τον πρόεδρο Μπους.

Η εθνική του δημοτικότητα εκτοξεύθηκε μετά τη νίκη στον πόλεμο του Κόλπου και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 θεωρήθηκε ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως η φήμη του αμαυρώθηκε όταν προώθησε λανθασμένες πληροφορίες στα Ηνωμένα Έθνη για να υποστηρίξει τον πόλεμο στο Ιράκ.

ethnos.gr

One thought on “Κόλιν Πάουελ: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

  1. Ο/Η Ένα λαμόγιο λιγωτερο, ;πήρε στο λαιμό του με τα ψεματτα εκατομυρρια αθώους ιρακινούς αμάχους λέει:

    Ήταν ένας μαύρος λαμόγιο που συμφώνησε να παίξει το βρωμικο παιχνίδι του υιού Μπος και του Τσενευ του αντιπροέδρου για να έχουν μια δικαιολογία να ρίξουν και να εξοντώσουν το Σανταμ. Τον έβαλαν μπροστά να πει ιαχή ΙΚΑ οπλα επειδή ήταν μαύρος και θα τον πίστευαν, όπως και έγινε. Και αυτός κράτησε την καρέκλα και μια απόπειρα για προεδριλικι που ήταν ούτως η άλλως φιάσκο.
    Πέθανε από τον ίδιο καρκίνο που διαγνώστηκε χθες η Μπακογιάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook