«Κολασμένο» κέικ με νουτέλα

Το λαχταριστό αυτό σοκολατένιο κέικ γίνεται με nutella και γιαούρτι και υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο μας!

Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη και τα περισσότερα υλικά τα έχουμε ήδη στο ντουλάπι μας.

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 του φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 του φλιτζανιού Nutella

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αλείφουμε με λάδι μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, μαγειρική σόδα, baking powder, αλάτι).

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ και αναμειγνύουμε με τη Nutella. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τα δύο μείγματα και τα ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα του κέικ.

Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά με μία ώρα. Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
bovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ