Κοκτέιλ με γιαούρτι
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τον πουρέ μούρων
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σμέουρα (raspberries)
- 6 μύρτιλα (blueberries)
- 6 μαύρα μούρα (blackberries)
- 3 φράουλες
- 50 γρ. χυμό λεμονιού
Για το σιρόπι μπαχαρικών
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 στικ κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, ολόκληρο
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 3 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 μοσχοκάρυδο
Για το κοκτέιλ
- 100 γρ. χυμό λεμονιού
- 250 γρ. λικέρ μαστίχα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- πάγο
- 5 στικ κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον πουρέ μούρων
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα μούρα, τις φράουλες, τοn χυμό λεμονιού και το κρύο σιρόπι μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα.
- Σουρώνουμε το πουρέ και τον μοιράζουμε στα ποτήρια.
- Στηρίζουμε τα ποτήρια με κλίση 30 μοιρών στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει ο πουρές.
Για το σιρόπι μπαχαρικών
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά το σιρόπι και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Αφού
- κρυώσει σουρώνουμε σε ένα μπολ και κρατάμε το σιρόπι.
Για το κοκτέιλ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τη μαστίχα, το γιαούρτι και το σιρόπι μπαχαρικών.
- Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε με ένα στικ κανέλας σε κάθε ποτήρι.