Κοκτέιλ με γιαούρτι

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τον πουρέ μούρων

  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. σμέουρα (raspberries)
  • 6 μύρτιλα (blueberries)
  • 6 μαύρα μούρα (blackberries)
  • 3 φράουλες
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σιρόπι μπαχαρικών

  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 στικ κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, ολόκληρο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 3 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 μοσχοκάρυδο

Για το κοκτέιλ

  • 100 γρ. χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. λικέρ μαστίχα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • πάγο
  • 5 στικ κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον πουρέ μούρων

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα μούρα, τις φράουλες, τοn χυμό λεμονιού και το κρύο σιρόπι μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα.
  • Σουρώνουμε το πουρέ και τον μοιράζουμε στα ποτήρια.
  • Στηρίζουμε τα ποτήρια με κλίση 30 μοιρών στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει ο πουρές.

Για το σιρόπι μπαχαρικών

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά το σιρόπι και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Αφού
  • κρυώσει σουρώνουμε σε ένα μπολ και κρατάμε το σιρόπι.

Για το κοκτέιλ

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τη μαστίχα, το γιαούρτι και το σιρόπι μπαχαρικών.
  • Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε με ένα στικ κανέλας σε κάθε ποτήρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ