«Κοκκίνισε» την Αττική το ΕυρωπαϊκόΚέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)

κοκκίνισε-την-αττική-το-ευρωπαϊκόκ-1177081

Στο κόκκινο βρίσκεται η Αττική στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όπου αποτυπώνεται η επιδημιολογική εικόνα των κρατών μελών της ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Αττική έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, πάνω από 150 ανά 100.000 πληθυσμού και το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 4%.

Στο χάρτη του ECDC που δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει περιοχές με πράσινο χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα είναι κάτω από 25 ανά 100.000 πληθυσμού και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», δηλαδή κάτω από 4%, με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης να βρίσκονται στο «κίτρινο»

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 1.327 κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων 676 εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία σήμερα μπήκε τροχιά πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα. Με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορωνοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000 στην Αττική.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook