Κόκκινη Λίμνη: Ο επίλογος της φρίκης – Βρήκαν την τρίτη βαλίτσα του «Ορέστη»

κόκκινη-λίμνη-ο-επίλογος-της-φρίκης-854290

Γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη από δύτη που συνέδραμε τις έρευνες  των Αρχών, δεμένη η σορός που βρισκόταν στην 3η βαλίτσα θανάτου. Έτσι  ένα μήνα  μετά από την ανάσυρση της 2ης βαλίτσας γράφτηκε ο επίλογος της φρίκης για την Κόκκινη Λίμνη, που ξεκίνησε από τις 14 Απριλίου με τον εντοπισμό της σορού της Mary Rose στο φρεάτιο του Μιτσερού και συνεχίστηκε με την ομολογία των φρικτών εγκλημάτων από το serial killer, Νίκο Μεταξά.

Την ώρα που ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, βρίσκονταν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Νίκο Αναστασιάδη και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών, δέχθηκε τηλεφώνημα από την ομάδα που επιχειρούσε στην Κόκκινη Λίμνη ότι εντοπίστηκε η 3η βαλίτσα θανάτου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας καθώς και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times, η βαλίτσα εντοπίστηκε στο δυτικό μέρος της λίμνης από Κύπριο δύτη, σε μακρινή απόσταση από τις άλλες δυο. Ανασύρθηκε και βρισκόταν στην βάρκα μέχρι να φτάσουν στο μέρος οι αρχές. Στο σημείο αμέσως έσπευσε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, που μαζί με τον Μάρκο Τράγκολα και τον Νεόφυτο Σιαήλο έκαναν αυτοψία στην βαλίτσα.

Ακολούθως η βαλίτσα μεταφέρθηκε στην ξηρά και οι ιατροδικαστές προχωρήσανε σε αυτοψία, πριν τη μεταφέρουν στο Νεκροτομείο.

Σοκαρισμένος ο Αρχηγός

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε πως στα 42 χρόνια υπηρεσίας του στην Αστυνομία, πρώτη φορά είδε τέτοια αγριότητα και θηριωδία.

Η βαλίτσα που ανασύρθηκε περιείχε ανθρώπινη σορό σε προχωρημένη αποσύνθεση καθώς και πλάκες πεζοδρομίου που ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος χρησιμοποίησε ως βαρίδια. Η σορός ήταν δεμένη και όχι γυμνή, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομολογία του ο Μεταξάς, στην τρίτη βαλίτσα βρισκόταν ο άψυχο σώμα της 29χρονης MARICAR VALDEZARQUIOLA η οποία εξαφανίστηκε από τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Ψάχνουν άλλες 3 γυναίκες που συνομιλούσε μαζί τους ο «Ορέστης»

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι ανακριτές αναζητούν τρεις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ο «Ορέστης» στο Badoo. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές διερευνούν κατά πόσον αυτές βρίσκονται σε άλλη χώρα.

Από τις 10 νέες συνομιλίες… ψάχνουν άλλες 3 γυναίκες που είχε επαφές ο Μεταξάς.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως μετά και την εξέλιξη αυτή ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος θα πάει για 7ο διάταγμα κράτησης. Μάλιστα ανέφερε πως έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 600 καταθέσεις σε σχέση με την υπόθεση.

Η γνωριμία και η εξαφάνιση της Μαρικάρ

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 η Μαρικάρ εγκαταλείπει την οικία που διέμενε αναφέροντας ότι θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο το οποίο θα την μετέφερε για να συναντήσει τον αδελφό του συντρόφου της, ο οποίος είχε αποβιώσει την 1η του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με την ίδια δεν γνώριζε ποιον θα συναντούσε. Η συνάντηση ήταν από την αρχή ύποπτη, ωστόσο ο σκοπός της ήταν να μεταβούν μαζί στον εργοδότη του αποβιώσαντα για να διευθετήσουν διαδικαστικά ζητήματα.

Από τις εξετάσεις των Αρχών διαπιστώθηκε πως στις 23 Φεβρουαρίου 2018 εντοπίζεται η άδεια προσωρινής παραμονής της Μαρικάρ στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών. Μέλη της Αστυνομίας την παρέλαβαν και διενήργησαν εξετάσεις χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Στις 23 Απριλίου 2019 προκύπτει μαρτυρία ενώπιον της Αστυνομίας που καταδεικνύει ότι ο 35χρονος Μεταξάς ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με την Μαρικάρ στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Δηλαδή την μέρα που εξαφανίστηκε. Επίσης λαμβάνεται μαρτυρία ότι ο 35χρονος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Μαρικάρ που είχε εντοπιστεί στους Άγιους Ομολογητές.

Η ομολογία

Ο κατά συρροή δολοφόνος που μας συγκλόνισε, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Mary Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu (Νεπάλ). Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Πηγή: cyprustime.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook