Κοινός φορτιστής: Η Apple αλλάζει τα iPhones σε USB-C

κοινός-φορτιστής-η-apple-αλλάζει-τα-iphones-σε-usb-c-1556049

Η Apple αλλάζει τους φορτιστές των iPhone, καθώς θα πρέπει να συμμορφωθεί με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν την «συνηθισμένη» υποδοχή φόρτισης, γνωστή ως USB-C, όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής marketing της εταιρείας.

«Φυσικά, θα πρέπει να συμμορφωθούμε, δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου marketing της Apple, στο συνέδριο του Wall Street Journal την Τρίτη.

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν την τελική έγκριση στην νομοθεσία για τους φορτιστές USB-C, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2024, οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των τάμπλετ, θα χρειάζεται να διαθέτουν αυτή τη θύρα φόρτισης.

Η σφραγίδα έγκρισης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται αφού άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν σχετικά με τον νόμο που βρισκόταν υπό διαμόρφωση για 10 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το CNBC, τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν τον φορτιστή Lightning. Σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα iPhone θα πρέπει να υποστηρίζουν και τον φορτιστή USB-C.

Ο Joswiak δεν ανέφερε πότε η Apple θα εισάγει τον φορτιστή USB-C στο χαρακτηριστικό της smartphone, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί μέχρι το 2024.

Οι αναλυτές είχαν τονίσει το προηγούμενο διάστημα ότι τα iPhone που ήταν προγραμματισμένα να παρουσιαστούν το 2023 θα είναι εξοπλισμένα με τον φορτιστή USB-C και είναι πιθανό η Apple να το παρουσιάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ευρώπη.

Οι νομοθέτες της ΕΕ υποστηρίζουν ότι οι κανόνες θα μειώσουν την σπατάλη καθώς οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται να αγοράσουν νέο φορτιστή κάθε φορά που αγοράζουν συσκευή.

ienergeia.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook