Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024: «Έπεσε» ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

κοινωνικός-τουρισμός-2023-2024-έπεσε-ξανά-1698344

Έπεσε ξανά η πλατφόρμα στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό της ΔΥΠΑ 2023-2024.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα οι πολίτες με ΑΦΜ που έχουν τελευταίο ψηφίο 3 και 4. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν οι ενδιαφερόμενοι και χθες.

Για το πρόγραμμα μίλησε νωρίτερα ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης στην ΕΡΤ1. «Σε λιγότερο από μια ημέρα υποβλήθηκαν 25 χιλιάδες αιτήσεις για 47 χιλιάδες επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ο ίδιος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο υπήρξαν χθες προβλήματα στην πλατφόρμα των αιτήσεων λέγοντας ότι δεν έπεσε η πλατφόρμα.

«Κάποιες φορές μέσα στην ημέρα είχαν μπει τόσοι πολλοί χρήστες ταυτόχρονα που υπήρχε μια αναμονή. Δηλαδή κολλούσε λίγο το σύστημα, αλλά δεν “κράσαρε” ποτέ η πλατφόρμα» ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Με αυτόν τον φόρτο υπήρξαν κάποιες στιγμές που όταν έμπαινε ο χρήστης μέσα στην πλατφόρμα υπήρχε μια μικρή αναμονή. Αλλά προχωράμε κανονικά. Υπάρχει τρομερή ζήτηση. Φέτος έχουμε μια σειρά από καινοτομίες στο πρόγραμμα που το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό» συμπλήρωσε.

«Καταλαβαίνετε ότι και να κάνουμε εάν μπουν πάρα πολλοί το ίδιο λεπτό θα υπάρχει ένα κόλλημα. Ζητάμε κατανόηση, λίγη υπομονή, είναι από πάνω η διεύθυνση μηχανογράφησης. Η ενημέρωση που έχω, είναι ότι αυτή την στιγμή λειτουργεί ομαλά το σύστημα και όποια προβληματάκια υπήρχαν χθες τα έχουμε ξεπεράσει» σημείωσε.

Διευκρινίσεις για τη μοριοδότηση

Ο κ. Πρωτοψάλτης έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνει η μοριοδότηση των αιτήσεων για το πρόγραμμα. «Αφού γίνουν οι αιτήσεις εμείς κάνουμε μια μοριοδότηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη το εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών, τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονεϊκούς. Είναι πρώτη φορά που μπαίνει αυτή η παράμετρος. Δίνουμε περισσότερα μόρια στις μονογονεϊκές οικογένειες. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πάλι επιδοτούνται, 25% η συμμετοχή, 20% εάν είναι κάποιος πολύτεκνος και 0% δηλαδή 100% δωρεάν εάν είσαι άτομο με αναπηρία» σημείωσε.

«Εμείς μετά παίρνουμε όλες τις αιτήσεις, τις μοριοδοτούμε με βάση αυτά τα κριτήρια και βγάζουμε τη λίστα με όλους αυτούς που θα πάρουν τις 300 χιλ. επιταγές φέτος» συμπλήρωσε.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook